Willis ontwikkelt ‘pandemie-tracker’ voor klanten om bedrijfsrisico’s Corona-epidemie in kaart te brengen

Willis Towers Watson (WTW) heeft als nieus onderdeel van jaar Global Peril Diagnostics Tool een ‘Pandemic Tracker’ ontwikkeld waarmee bedrijven hun schaderisico’s in kaart kunnen brengen als gevolg van het Coronavirus.  Het nieuwe hulpmiddel geeft up-to-date informatie over bevestigde Covid-19-gevallen over de hele wereld inclusief  de totale verzekerde waarden van de eigendommen van de klant. De assurantiemakelaar zegt  dat ook de risico’s van bedrijfsonderbrekingen en besmetting van medewerkers de door het virus worden meegenomen.

De ‘Pandemic Tracker’ volgt de ontwikkelingen in China, de VS, Canada en Australië per provincie of staat en de rest van de wereld op landniveau. De nieuwe tool maakt gebruik van gegevens van de John Hopkins University, de Wereldgezondheidsorganisatie, de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention, de National Health Commission of the People’s Republic of China, het European Center for Disease Prevention and Control en DXY.

“De economische impact van Covid-19 zal duidelijk aanzienlijk zijn, en organisaties staan ​​onder druk om snel de kans op bedrijfsonderbreking en/of besmetting van het personeel  in kaart te hebben,” zegt Ben Fidlow, Global head of Core Analytics, Corporate Risk & Broking bij WTW. “Onze nieuwe, op data en analyses gebaseerde hulpmiddel zal klanten helpen en hen in staat stellen de  weerbaarheid te vergroten veerkrachtrisico en de besluitvorming over zaken aangaande hun bedrijfscontinuïteit te verbeteren.”  

De Pandemic Tracker  is een aanvulling op WTW’s Global Peril Diagnostic-model dat de verzekeringsportefeuilles van klanten meet en hun blootstelling aan grote risico’s, waaronder terrorisme en een twaalftal verschillende natuurrampen, beoordeelt.