Webinar VeiligheidNL: Sportuitval- en verzuim voorkomen binnen jouw sport(organisatie)

VeiligheidNL organiseert op 31 oktober a.s. van 14.00 tot 16.00 uur een webinar voor beleidsmakers in de sportwereld  met als titel ‘Sportuitval en -verzuim door blessures te voorkomen’ .

Samen op weg naar het sportiefste land ter wereld. Dit is dé doelstelling die NOC*NSF samen met jouw sportbond, sportkoepel, sportonderneming en/of sportvereniging wil halen. Eén van de streefdoelen voor 2032 is dat 12 miljoen mensen minimaal 3x per week sporten en sportief bewegen. Een veilige, gezonde, inclusieve en plezierige sportomgeving spelen hierbij een belangrijke rol. Voor   beleidsmakers in de sportwereld is daarom een belangrijke taak weggelegd.

Sportuitval en sportverzuim komen jaarlijks door 3,1 miljoen blessures voor, ook binnen jouw bond of vereniging komt dit voor. Dit betekent dat sporters gemiddeld 19 dagen hun sport niet kunnen uitoefenen. Door extra aandacht in je beleid te vestigen op het versterken van jouw sporters, kunnen blessures voorkomen worden en kunnen jouw sporters hun sport gewoon blijven uitoefenen. Én, zo behoud jij je leden.

Meld je nu aan!

Programma

Voormalig shorttrackschaatsster en nu spreker in de sportwereld Margriet de Schutter, zal deze webinar voorzitten en begeleiden. Tijdens onze interactieve webinar van 2 uur:

  • Wordt verantwoord sporten (voorkomen van sportuitval en sportverzuim door sportblessures) ingeleid vanuit sport medisch en breedtesport.
  • Worden de nieuwste cijfers over sportverzuim en sportuitval gedeeld door VeiligheidNL, en wat betekent dat voor jouw sport?
  • Presenteert NOC*NSF hun visie op verantwoord sporten.
  • Wordt er gesproken met vertegenwoordigers van de Nevobo, KNSB, Joeri Houniet van de KNVB en Victor Zuidema van VeiligheidNL over hoe zij succesvolle interventies in hun beleid wisten te integreren om blessures onder hun leden te voorkomen.

Wat levert het je op?

  • Je ontdekt waar bij jouw organisatie en sport de kansen en knelpunten zitten in het kunnen versterken van je leden.
  • Je krijgt praktische handvatten om aan de slag te gaan met het integreren van interventies in jouw beleid ter voorkoming van sportuitval en sportverzuim door blessures.
  • We verloten 5 adviesgesprekken om effectieve interventies daadwerkelijk in jouw beleid te kunnen integreren.

Voormalig shorttrackschaatsster en oprichter van Extopsporter.nl, Margriet de Schutter, is veelgevraagd spreker in de sportwereld, het bedrijfsleven, zorginstellingen, de overheid en het onderwijs. Daarnaast is ze actief als presentatrice, dagvoorzitter, sportverslaggever, auteur van twee (sport)boeken en had zij de hoofdrol in de award winnende documentaire ‘Diepgaan voor Vancouver’.