VVN en Athlon: Zomervakantie is hét ideale moment om aan verkeersveiligheid te werken

De schoolvakanties staan op het punt van beginnen. De lange zomervakantie biedt een uitstekende gelegenheid voor ouders om met hun kinderen de schoolroute te voet of op de fiets te verkennen en te oefenen.Dit is een oproep die Veilig Verkeer Nederland samen met partner Athlon Nederland doet aan alle ouders, klanten en leaserijders.

Tegelijkertijd vragen zij de scholen om deze oproep richting ouders kracht bij te zetten. “Naast verkeerseducatie op school heb je immers als ouder ook een belangrijke rol in de ‘verkeersopvoeding’. Een goede wisselwerking draagt bij aan het opdoen van verkeerservaring en het ontwikkelen van verkeersinzicht bij kinderen.”

Hét moment om te oefenen met verkeer

Veilig Verkeer Nederland en Athlon zien deze periode als hét ideale moment om aan verkeersveiligheid te werken. zij presenteren daarom vier leuke (en veilige!) dingen om te doen:

Athlon doet mee

VVN’s partner Athlon roept haar medewerkers, klanten en leaserijders op om mee te doen. Zo vraagt Athlon haar medewerkers, maar ook haar klanten om samen met hun kinderen tijdens de zomervakantie de nieuwe schoolroute te oefenen. “Dit is geen overbodige luxe omdat we weten dat het aantal ongelukken tussen auto’s en fietsers direct na de zomervakantie ieder jaar een piek laat zien”; benadrukt VVN-directeur Evert-Jan Hulshof. ”Verkeersveiligheid is een belangrijk thema en daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. Wij vragen onze eigen medewerkers om hun vrijwilligersuren in te vullen door een ‘Op de fiets even niets’ discussieles te geven op de school van hun kinderen. Zo leveren wij een bijdrage aan verkeersveiligheid. En zeg nou zelf hoe gaaf is het dat je eigen pa of ma voor de klas staat”; aldus CSR Directeur Athlon Nederland, Alexander Heijkamp