VNAB Visie Event op dinsdag 22 mei a.s. in teken van cyberrisico’s

In navolging van de begin mei verschijnende VNAB Visie staat ook het VNAB Visie Event op dinsdag 22 mei a.s. in het teken van cyberrisico’s. De bijeenkomst vindt van 13.30 uur tot 18.30 uur plaats in het VNAB Kennis- en Ontmoetingscentrum aan de Boompjes 251 in Rotterdam.

Tijdens deze middag zullen vier sprekers het podium betreden:
Johan de Wit werkt als Solution Manager Enterprise Security binnen Siemens Building Technologies. Vanuit deze functie volgt hij (internationale) trends, marktontwikkelingen, doet risico-inventarisaties en ondersteunt bij implementaties van (fysieke) securityoplossingen. Hij is tevens als deeltijd PhD-onderzoeker verbonden aan de TU Delft. Zijn onderzoek heeft betrekking op de effectiviteit van (fysieke) securitymaatregelen en security risicobeoordeling.

Derek Dijst werkt sinds 2016 bij De Nederlandsche Bank als expert toezichthouder binnen het expertisecentrum Operationele en IT-risico’s voor de divisie die zich richt op verzekeraars en pensioenfondsen. Hier voert hij onder andere onderzoeken uit op het gebied van datakwaliteit en (operationeel-)risicomanagement. Momenteel is hij projectleider van de informatiebeveiligings- en cyberonderzoeken die in 2018 plaatsvinden bij verzekeraars en pensioenfondsen.

Abderrahman Kaouass is senior consultant bij COT (Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement) en gespecialiseerd in veiligheids- en crisismanagement in het algemeen en cybercrisismanagement in het bijzonder. Hij adviseert bedrijven en publieke organisaties bij de versterking en professionalisering van het crisisvermogen. Het COT heeft op basis van zijn decennialange opgebouwde ervaring en kennis een aantal diensten ontwikkeld voor de versterking van het cybercrisisvermogen van organisaties. Hij is tevens gastdocent Corporate Crisismanagement aan de Universiteit van Amsterdam.

Roel van Rijsewijk is zelfbenoemd Internet Hippie en tevens Director bij Deloitte Cyber Risk Advisory. Hij heeft meer dan twintig jaar ervaring in risicomanagement bij bedrijven die gedreven zijn door technologie. Hij is ook Fellow bij Deloitte’s Centre for the Edge, het onderzoekscentrum dat Deloitte heeft opgezet om bestuurders inzicht te geven in de opkomende mogelijkheden op het snijvlak van business en technologie. Tevens is Roel auteur van het boek ‘Cyberrisico als kans: strategisch cyberrisicomanagement in het informatietijdperk‘. Deelnemers ontvangen kosteloos een exemplaar van dit boek.

Aansluitend wordt het officiële programma afgesloten door dagvoorzitter Tom van ’t Hek en een netwerkborrel. Aanmelden kan via de VNAB.