Vivat leidt elf medewerkers op tot big data-experts

 

Verzekeraar Vivat gaat elf  medewerkers opleiden tIt big data-expert. Zij gaan  gaan de Data Expert-opleiding volgen bij de Jheronimus Academy of Data Science (JADS). De VIVAT Academy is de eerste businesspartner aan wie JADS een maatwerk Masteropleiding aanbiedt.Hiermee wil de verzekeraar beter kunnen inspelen op de klant en beter risico’s kunnen inschatten en voorspellende analyses kunnen maken.

 “Door een professionele focus op big data zijn wij in staat om nog sneller en beter in te spelen op de individuele behoefte van de klant. Daarnaast kunnen er nog betere risico-inschattingen en voorspellende analyses worden gemaakt. De VIVAT Academy is de eerste business partner aan wie JADS een maatwerk Masteropleiding aanbiedt” zegt Bart Rentenaar, IT manager Data bij Vivat: “Het belang van data- en informatieanalyse neemt in de huidige maatschappij steeds meer toe en zal ook binnen Vivat een steeds grotere rol gaan spelen. De beschikbare data kunnen we nog beter gebruiken voor vele toepassingen in onze dagelijkse werkzaamheden. De centrale vraag is: welke informatie zit in de beschikbare data en hoe kunnen we hier nog beter de klant mee bedienen.”

Nieuw initiatief

De Vivat Academy is een nieuw initiatief van de verzekeraar. “Hiermee willen we een plek creëren waar continu ontwikkelen voorop staat en waarin we van elkaar kunnen leren. De elf medewerkers van verschillende bedrijfsonderdelen, met een diverse achtergrond, zijn inmiddels begonnenaan de Data Expert opleiding. Hier gaan ze aan de slag met cases uit de dagelijkse praktijk. Onderwerpen zoals fraudedetectie, (klant-)risicomodellen, analyses van het klantsentiment, prijsstrategieën, retentiemodellen en analyses voor nieuwe producten en diensten. Belangrijke onderdelen van de opleiding zijn daarnaast het ethische aspect en de privacywaarborging van klanten.

 Jheronimus Academy of Data Science (JADS) is een samenwerking tussen de Provincie Noord-Brabant, de gemeente ‘s-Hertogenbosch, Universiteit van Tilburg en de Technische Universiteit Eindhoven. De opleiding biedt verschillende bachelor- en masterprogramma’s aan op het gebied van data science.