Vijfde ASPO-lustrum op 26 september 2019 in Nationaal Militair Museum in Soest

De vereniging  van riskengineers ASPO (Algemeen SchadePreventie Overleg) bestaat in 2019 25 jaar.  Dat wordt onder meer gevierd op 26 september a.s. met een lustrumbijeenkomst op 26 september a.s. in het Nationaal Militair Museum in Soest.  

Als sprekers treden op: Marjolein van Asselt (Hoogleraar Risk Governance en Raadslid van de Onderzoeksraad voor Veiligheid), Ionica Smeets (Wiskundige en Hoogleraar Science en Communication aan de universiteit Leiden) en  Hans Böhm (Internationaal Meester schaken en radio & TV presentator)· Nadere informatie en officiële uitnodiging volgen later.

Overigens organiseert ASPO op 23 mei a.s. eveneens een bijeenkomst op de vaste locatie Hotel Lapershoek in Hilversum.  Het programma is andermaal veelomvattend: Arbeidsveiligheid voor de Risk Engineer bij Heineken inspecties, Nieuwe ontwikkelingen in de sprinkler techniek en de opslag van Li-ion batterijen.

Willem van Noppen (Het CCV) zal kort ingaan op de UPD voor rookmeldsystemen. Daarna verzorgt de  insurancemanager van Heineken een presentatie over de veiligheid bij inspecties, houdt Rob Overdijkink ( FSE support) een inleiding over de opslag van Li-ion batterijen en vertelt Constantijn Kok (brandweer) een verhaal over de Li-ion batterijen die de oorzaak waren van de brand bij Stella Fietsen en moeilijk/niet te blussen zijn). Tenslotte spreekt Arjan ten Broeke (Johnsons Control) over nieuwe ontwikkelingen in sprinklerbeveiliging.