Vierde Risk & Business Magazine 2022 verschenen: Visies riskmanagementorganisaties en transportverzekeringsmarkt vormen hoofdmoot

 Vandaag – 8 november – is de vierde editie verschenen van het Risk & Business Magazine in 2022. Ook deze dubbeldikke uitgave – maar liefs 50 pagina’s – staat vol met lezenswaardige artikelen en interviews uit de verzekerings-, expertise-, schadeherstel- en riskmanagementwereld. Twee onderwerpen vormen de hoofdmoot: ten eerste de visies van riskmanagementorganisaties – Albert van Haastrecht (NARIM), Alexander Mahnke (GVNW) en Dirk Wegener (FERMA) – en een tweetal marktonderzoeken onder risk- en insurancemanagers. En ten tweede de transportverzekeringsmarkt in de vorm van een interview met Tom Oostra en Rene van de Wiel van marktleider MS Amlin, een uitgebreid verslag van het IUMI Congres en een samenvatting van het Global Maritime Issues Monitor 2022-rapport.

 In de uitgave staan verder interviews  met Paul Rothengatter van het 10 jaar bestaande apc holland die zijn kijk heeft op de markt en samenwerking met het intermediair, gaat Rene van Walsum (AGCS) in op de lessen van het ‘ Global Claims Review 2022-rapport wereldwijd en voor Nederland en  geven de drie finalisten van de eerste VNAB Young Talent Award – Max Hollemans, Sakina Moeliker en Remon van der Graaf – hun visie op de verzekeringsmarkt.

In het magazine wordt daarnaast aandacht besteed aan de cyberonderlinge MIRIS die is opgericht door een aantal Europese multinationals, verslagen van de EMN Masterclass ‘ Energietransitie, uitdaging of (schade)last? en van het PPS Letselcongres, en een samenvatting van het rapport over de wereldwijde premieontwikkelingen uit Marsh’s Global Insurance Market Index . De uitgave wordt gecompleteerd door bijdragen van de SAR, Cees Kortleve en het NIVRE.  

  De volledige uitgave kunt u hier inzien:  http://riskenbusiness.nl/wp-content/uploads/2022/11/RB-4_2022.pdf.