Verkeersslachtoffer Veerle wil zich inzetten om ongelukken te voorkomen

Een jaar geleden startten verkeersslachtoffer Veerle en haar vriend Vincent een actie om geld in te zamelen voor veiliger verkeer. Hiermee hebben ze – ondanks corona – al €6000 opgehaald! Hoe gaat het nu met hen en wat zijn de vervolgstappen? 

In de zomer van 2019 werd Veerle onderweg naar tennisles opeens van haar fiets gereden. Een enorme klap voor haar en haar omgeving, mede doordat de automobilist doorreed. Ondanks de pijn en het verdriet blijft Veerle positief. Samen met haar vriend Vincent wil ze zich inzetten om ongelukken te voorkomen.

In actie

Een jaar geleden klopten Veerle en Vincent daarom aan bij Veilig Verkeer Nederland met de vraag: “Wat kunnen we doen?”. Niet veel later zetten ze een inzamelingsactie op en kwam er aandacht voor de verhalen van verkeersslachtoffers onder de noemer ‘Een harde klap’. En hoewel hun sponsorloop en benefietmiddag in verband met corona niet door konden gaan hebben ze absoluut niet stilgezeten. Zo deed Veerle haar verhaal in Kruispunt-aflevering ‘De dader reed door’. En als de marathon van Rotterdam doorgaat dit jaar zijn zij en hun vrienden en familie er helemaal klaar voor! “We hebben nog steeds een fantastisch team dat ongetwijfeld de hele quarantaine door heeft getraind.”

Meedoen is makkelijk

Het bedrag dat ze ophalen stellen ze beschikbaar voor de campagne Meedoen is makkelijk. Met dit motto roepen we alle verkeersdeelnemers op een steentje bij te dragen aan veiliger verkeer. Iets waar Veerle zich goed in kan vinden: “Je hebt een verantwoordelijkheid tegenover je medeweggebruikers. Door veilig aan het verkeer deel te nemen kan veel ellende worden bespaard.” Wij zijn heel blij met de inzet van Veerle en haar team om dit motto verder te verspreiden en wensen hen veel succes bij de aankomende activiteiten!

Bron Veilig Verkeer Nederland