Veilig rijden-actie Interpolis levert 112.000 euro op voor vergroten verkeersveiligheid

Interpolis ondersteunt initiatieven die de verkeersveiligheid vergroten. Zo heeft de Veilig Rijden-actie 112.000 opgebracht. QMusic DJ Mattie Valk en Interpolis directievoorzitter Chantal Vergouw overhandigden het geld aan initiatieven van Stichting Yannick, TButterfly, TeamAlert en ETSV.

De Interpolis AutoModus app helpt automobilisten hun mobiel veilig te gebruiken in het verkeer. Gebruikers van de app konden vanaf mei tot en met december sparen voor zelf-aangedragen initiatieven die de verkeersveiligheid bevorderen. Voor iedere 100 kilometer gereden in AutoModus doneerde Interpolis 1 euro. Dat leverde uiteindelijk een bedrag op van 112.000 euro.

De initiatieven zetten het geld onder andere in voor het ontwikkelen van een educatieve training over smartphonegebruik in het verkeer, voorlichting voor scholieren over apploos fietsen en een protocol onderzoek naar het gebruik van de mobiel bij ongelukken.
In totaal reden AutoModus gebruikers al 280 keer de wereld rond, zonder hun mobiel te gebruiken.Ook in 2019 gaat Interpolis door met de AutoModus app en kunnen gebruikers sparen voor initiatieven die de verkeersveiligheid vergroten.