VBM trekt bij EP-lid Hans van Baalen aan de bel over veiligheid bij berging 

Vorige week heeft VBM (Vereniging Berging- en Mobiliteitspecialisten) het onderwerp veiligheid bij calamiteiten onder de aandacht gebracht bij VVD-delegatieleider in het Europees Parlement Hans van Baalen. Ook werd gesproken over de optimalisering van een snelle doorstroming en de Europese aanbestedingsregels, meldt Autoschadeportaal


Aanleiding was dat de bergersbranche haar leden adviseert geen berging meer te doen als de locatie niet goed beveiligd is. Die beveiliging zien zij graag als één van de eigen bevoegdheden omdat zij in de meeste gevallen als eerste ter plekke zijn, aldus Rob de Jong (voorzitter VBM) en Chris Müller (bestuurslid VBM): “Uit cijfers van de Stichting Incident Management blijkt dat onze bergers sneller ter plekke zijn dan Rijkswaterstaat. Onze mensen én de gestrande automobilisten wachten nu onnodig totdat de rijbaan is afgekruist. Dat gaat bovendien ten koste van de doorstroming.”

Müller reageerde blij te zijn een luisterend oor te vinden bij Van Baalen. “Wij zijn gehouden aan ontzettend korte aanrijtijden. Maar dan moeten wij er daarnaast wel op kunnen vertrouwen dat we op alle vlakken gehoord worden. Zo kunnen we samen met alle partijen zorgen voor optimale doorstroming en mobiliteit. De VBM rekent er op dat Van Baalen dit overdraagt in de Tweede Kamer én in het Europees parlement.” 

 

Bron Autoschadeportaal