Uitslag vorige poll: Kwart lezers vindt NARIM’s idee voor eigen rating van verzekeraars een slimme zet met oog op de renewals

NARIM denkt na over het introduceren van een eigen rating van verzekeraars. Het is een van de initiatieven naar aanleiding van de renewals van 2020 en de ‘scherven’ die dat proces bij vele leden heeft veroorzaakt, zo schrijft de riskmanagementorganisatie op de eigen website. Een kwart van de lezers is het eens met de stelling in deze nieuwsbrief dat het idee van NARIM een eigen rating van verzekeraars door de NARIM een slimme zet is met oog op de komende renewals.

Van de respondenten verwacht 10,71% dat die rating er ook zal komen en 14,29% is van mening dat het slechts een pressiemiddel is met oog op de komende renewals. Ruim twee van de vijf respondenten (42,86%) vindt het een slecht idee, omdat het de al onder druk staande verhoudingen nog meer op scherp zet, ruim een kwart (28,57%)  vindt het niet meer dan een  proefballonnetje voor de eigen achterban en 3,57 noemt een andere reden.