Uber stopt met zijn zelfrijdende vrachtwagenproject

Taxidienst Uber stopt met de ontwikkeling van zelfrijdende vrachtwagens. Dat heeft Uber aan TechCrunch bevestigd. Het project was een erfenis van de overname van Otto Trucking. De koop leidde uiteindelijk tot een rechtszaak tussen Uber en Googles zusterbedrijf Waymo, die veel media-aandacht trok.

In een verklaring zegt Uber dat het alle energie wil steken in de ontwikkeling van zelfrijdende personenauto’s. Het is onduidelijk hoe ver de ontwikkeling van de trucks was gevorderd. In 2016 trok een vrachtwagen van het bedrijf veel aandacht door bijna 200 kilometer in Colorado zelfstandig af te leggen. Aan boord was een vracht bier.

Ubers projecten met zelfrijdende voertuigen kampen al langer met problemen. Eerder dit jaar had een autonome testauto, met een bestuurder aan boord, een dodelijk ongeluk met een overstekende voetganger in Arizona.De taxidienst legde vervolgens al zijn testen stil. Inmiddels is het programma weer opgestart, maar de zelfrijdende auto’s keren niet meer terug in de Texaanse stad. In plaats daarvan focust het bedrijf nu op ritjes in Pittsburgh, waar ook het onderzoekscentrum van het bedrijf is gevestigd.

Foto Yber/You Tube