Tweede Podcast-uitzending HDI Global over veiligheid en duurzaamheid nu te beluisteren

In de serie Podcast-uitzendingen waarin  experts van HDI met andere deskundigen hun visie delen over de uitdagingen en oplossingen waar ‘we’ in deze tijd van transitie mee te maken krijgen, is nu ook de tweede editie uitgebracht. Hierin praten Henrico Hendriksen (Manager Risk Engineering, HDI Global)  en  Kelly Maynard (Head of Group Insurance, Cofra) over het thema ‘veiligheid en duurzaamheid’

Cofra Holding heeft onder andere een aantal marine/cargo-risico’s ondergebracht bij HDI. Kelly en Henrico werken nauw samen om de risico’s te verkleinen, zodat de bedrijfscontinuïteit van Cofra in stand blijft. In deze aflevering spreken ze over een uitdaging waar ze mee te maken kregen die zich afspeelde in Midden- en Zuid-Amerika. Het distributieproces van C&A liep daar namelijk in gevaar. Ze vertellen hierover, maar ook over hoe ze deze casus hebben opgelost.


Verder verandert de wereld erg snel op het gebied van duurzaamheid. Er worden allerlei dingen ontwikkeld die de duurzame transitie zouden moeten versnellen; ineens is er waterstof, zijn er zonnepanelen en elektrische auto’s: Wat betekenen deze veranderingen voor HDI en C&A?

“Afsluitend kunnen we stellen dat iets pas duurzaam is, als het ook veilig is. Daar zijn inmiddels richtlijnen voor zoals voor de installatie van zonnepanelen; de AREI certificering in België en Scope 12 in NL. Het zou volgens de Podcast-sprekers geweldig zijn als er in Europa alignment zou kunnen ontstaan aan welke richtlijnen er dient te worden voldaan. “Eenzelfde level playing field zou niet alleen een eerlijke concurrentie bevorderen, maar ook ten goede komen aan de (minimale) veiligheid van de verschillende toepassingen. Want alleen zo kunnen we toepassing van klimaatvriendelijke oplossingen bevorderen. En uiteindelijk spelen we allemaal een belangrijke rol in het behalen van de klimaatdoelstellingen, ook de verzekeraar. Maar dan dient het risico natuurlijk wel beheersbaar te blijven.”

De aflevering is hier te beluisteren:  : https://open.spotify.com/episode/0xqPziSsXWEv1DENXWs5pf