Troostwijk Groep en Burghgraef van Tiel & Partners bundelen de krachten

 

Troostwijk Groep heeft een meerderheidsbelang van 75% genomen in Burghgraef van Tiel & Partners, specialist in onafhankelijke risico-inspecties en preventieadvies. Het 14 medewerkers bedrijf zal binnen Troostwijk als zelfstandige unit functioneren, waarbij ook de huidige bedrijfsnaam ongewijzigd zal blijven.  Beide bedrijven spreken van een ‘win-winsituatie’ voor alle betrokken partijen. Door de krachtenbundeling kunnen opdrachtgevers van binnen en buiten de verzekeringsbranche in het vervolg bij één loket terecht voor verzekerings- en bedrijfseconomische taxaties en waardebepalingen, contra-expertises, kunsttaxaties, adviezen op het gebied van vastgoed (Troostwijk Real Estate), risico-inspecties en preventieadviezen

Troostwijk Groep telt in ons land ruim 160 medewerkers verdeeld over vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Groningen. Het bedrijf is marktleider op het gebied van verzekerings- en bedrijfseconomische taxaties en contra-expertise. Via Troostwijk Real Estate wordt aan klanten onafhankelijke vastgoedadviezen terwijl het zich met het 20-jarige Apresa toelegt op de waardebepaling van kunst, antiek en kostbaarheden.

Over de verwerving van het meerderheidsbelang in Burghgraef van Tiel & Partners zegt Wiebe Westerhof, CEO Troostwijk Groep (rechts op foto): “Deze versterking is een waardevolle aanvulling op de sterke positie die Troostwijk Taxaties al heeft als één van de grootste spelers op het gebied van verzekeringstaxaties, bedrijfseconomische taxaties en kunsttaxaties binnen en buiten Nederland. De dienstverlening van Burghgraef van Tiel & Partners ligt in het verlengde van onze dienstverlening, waardoor deze elkaar kunnen versterken”.

Burghgraef van Tiel & Partners legt zich met 14 medewerkers toe op het uitvoeren van onafhankelijke risico-inspecties en het geven van preventieadviezen, waardoor de continuïteit van de bedrijfsonderneming optimaal wordt gewaarborgd. Tot de opdrachtgevers behoren een groot aantal opdrachtgevers uit de (her)verzekeringsbranche, bij woningcorporaties, bedrijven, gemeenten en overige overheidsinstanties, musea en vermogende particulieren. Het bedrijf mag zich sinds de start verheugen in een groeiende belangstelling van opdrachtgevers binnen en buien de verzekeringsbranche. Sinds de start is het aantal medewerkers dan ook sterk uitgebreid. CEO Jurjen Burghgraef: “Al enige tijd waren wij geïnteresseerd in een strategische partner die onze groei kan ondersteunen. Toen Troostwijk Groep aangaf interesse te hebben in ons bedrijf zijn wij het gesprek aangegaan en uiteindelijk hebben wij ervoor gekozen met de Troostwijk Groep in zee te gaan als strategische partner. Wij vullen elkaar goed aan Het is net als ons een onafhankelijke dienstverlener met wie wij graag onze ambities verder vorm willen geven. Dat wij onze naam en zelfstandigheid konden blijven behouden door de krachtenbundeling en ons personeel een betere toekomst kunnen garanderen, waren voor ons belangrijke redenen, naast uiteraard een goede prijs.”