Transactional risk insurance 2022: year in review : “Op een na drukste jaar ooit voor Marsh op het gebied van transactional risks-verzekeringen

Marsh beleefde zijn tweede drukste jaar ooit op het gebied van Transactional Risk-verzekeringen, de verzekering die dekking biedt tegen het risico dat de aandelen, activa, passiva of inkomsten van een onderneming in waarde veranderen als gevolg van wisselkoersveranderingen. Wereldwijd plaatste Marsh voor $ 59,3 miljard  aan limieten op meer dan 2.200 polissen voor 1.438 unieke transacties,  die samen meer dan $ 420 miljard  aan ondernemingswaarde vertegenwoordigen. Hoewel dit lager is dan de niveaus van 2021, is dit aanzienlijk hoger dan de 46,8 miljard dollar aan limieten die Marsh in 2020 plaatste. Dat is een van de uitkomsten uit het rapport ‘TransactionaL Risk Insurance 2022, year in review’ waarin Marsh  een overzicht geeft  van de markt voor transactierisicoverzekeringen gedurende het jaar, in alle geografische regio’s, en verkent de ontwikkelingen die worden verwacht in 2023 en daarna.

Een andere uitkomst is dat de premies voor  primaire R&W (Representatations & Warranties) -verzekeringen in Noord-Amerika drastisch zijn gedaald, met meer dan 200 basispunten ten opzichte van de recordhoogte begin 2022. Ondanks deze daling blijft de prijsstelling in Noord-Amerika hoger dan in andere regio’s. In EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) en Azië zijn de prijzen voor W&I (Warranty & Indemnity)-verzekeringen in de eerste laag licht gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar, terwijl de prijzen in de Pacific-regio zijn gedaald ten opzichte van het jaar daarvoor.

Daarnaast komt in het onderzoek naar voren dat er wereldwijd voldoende verzekeringscapaciteit beschikbaar overblijft met meer dan $ 1 miljard aan limieten voor een enkele transactie in Noord-Amerika en Europa; nieuwkomers op de markt hebben ook de beschikbare capaciteit in Azië en de regio’s van de Stille Oceaan uitgebreid. Verder zijn in alle regio’s van de wereld zijn de schadeclaims voor transactierisico’s gestegen ten opzichte van voorgaande jaren. Ook hebben klanten van Marsh hun gebruik van belastingverzekeringen aanzienlijk verhoogd, vooral dankzij een beter begrip van het product, een grotere complexiteit en een grotere bereidheid tot het afsluiten van belastingverzekeringen, in het bijzonder voor risico’s die niet met fusies en overnames te maken hebben (d.w.z. balansbeheer).

Klik hier voor het volledige rapport: Transactional risk insurance 2022: Year in review. “