Tim Graham benoemd tot nieuwe voorzitter Airmic

Tim Graham, Global Head of HR Risk Management, is tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering in Liverpool bevestigd als de nieuwe bestuursvoorzitter  van de Britse riskmanagementorganisatie Airmic. Hij neemt de rol over van Claire Combes, Director of Risk and Assurance bij easyJet, die het afgelopen jaar de voorzittersrol heeft vervuld.

In een gesprek met StrategicRISK zegt Tim dat hij “enorm verheugd” was om de teugels over te nemen na meer dan 20 jaar lid te zijn geweest. “Ik werd meer dan 20 jaar geleden lid van Airmic toen ik een organisatie vond met dezelfde passie en hetzelfde enthousiasme voor riskmanagemtn als ik toen en nu nog steeds heb,” voegt hij eraan toe. “Ik ben er nu op gebrand om verder te bouwen aan de reputatie van Airmic als een organisatie die thought leadership en organisatorisch leren in risicobeheer stimuleert.” Tim begon zijn carrière als registeraccountant en stapte daarna over naar riskmanagement en verzekeringen, waarbij hij functies bekleedde bij Sainsbury’s, BAA en Centrica. In 2013 trad hij in dienst bij GSK als Global Head of HR Risk Management.

Julia Graham, CEO van Airmic, zei: “Ik ben verheugd om Tim te verwelkomen als onze volgende voorzitter.  Niet alleen is Tim’s ervaring als risicoprofessional en Airmic-bestuurslid welkom, ook komt zijn komst als voorzitter op een moment dat people risk management en talentmanagement nog nooit zo hoog op de risicomanagementagenda hebben gestaan.”

Tegen Commercial Risk zei hij dat het volgens hem van vitaal belang is dat data en analytics door de beroepsgroep worden gebruikt in een poging om risico’s beter te modelleren en te begrijpen. “Hoewel traditionele risicokaders en -registers belangrijk zullen blijven, hebben recente gebeurtenissen aangetoond dat het brandpunt van onze risicomanagement ‘lens’ veel verder vooruit moet reiken om deze opkomende en wereldwijde ‘Frontier Risks’ te vatten. “Deze gebeurtenissen hebben ook het belang aangetoond van data en analytics om risico’s beter te modelleren, de waarde van robuustere Business Continuity Planning en Crisis Management en om gebruik te maken van het vertrouwen dat is opgebouwd tussen het bedrijfsleven en de verzekeringsmarkt om nieuwe oplossingen voor risicobeheer en risico-overdracht te ontwikkelen.”