Swiss Re Corporate Solutions lanceert met Cybersolution 360 ° ‘unieke bescherming voor MKB tegen cyberrisico

Swiss Re Corporate Solutions heeft in nauwe samenwerking met OZON, een Frans cybersecurity insurtech bedrijf,  CyberSolution 360 ° ontwikkeld,  een innovatieve riskmanagementoplossing voor het MKB dat deze bedrijven in staat stelt  hun cyber en andere digitale risico’s optimaal te beheersen. Het nieuwe product combineert een verzekeringsdekking  voor zowel cyberincident management als eigen schade en  (aansprakelijkheids)schade  met allerlei preventieve diensten die bescherming bieden tegen de gevolgen van een cyberaanval. De wereldwijd opererende verzekeraar richt zich hiermee vooral op kleinere en middelgrote ondernemingen met 10 tot 250 werknemers. CyberSolution 360 ° is sinds deze week (6 februari) beschikbaar voor de Franse verzekeringsmarkt; in de loop van 2019 wordt het product uitgerold in de rest van Europa.

De door OZON ontwikkelde en aangeboden cybersecurity-oplossing kent geen technische beperkingen en is door zijn concurrerende prijsstelling haalbaar en betaalbaar voor alle MKB-ondernemingen. zijn voor elk type MKB onderneming. Het dynamische beveiligingssysteem past zich continu aan nieuwe cyberbedreigingen aan en richt zich op de drie belangrijkste doelwitten van een MKB-onderneming: de website, e-mails en zijn bedrijfsdoelstellingen (endpoints).

De nieuwe cyberoplossing van Swiss Re Corporate Solutions biedt dekking voor de gemaakte  ondersteuningskosten na een incident alsmede de kosten voor het herstellen van de verdwenen of beschadigde bedrijfsdata, juridische bijstand, administratieve boetes (GDPR), eigen schade waaronder inkomstenverlies als de kosten voor aan derden veroorzaakte schade ; verliezen van de eerste partij, het verlies van inkomsten; evenals claims van derden (aansprakelijkheidschade).

, zoals schade op grond van de privacyverplichting van een MKB onderneming.

“Door de cyberverzekering te combineren met beschermingsdiensten, zijn we in staat het Europese MKB helpen om hun cyberrisico’s  beter te managen”, zegt François Brisson, Head Cyber ​​Technology EMEA, Asia Pacific en Latin America Swiss Re Corporate Solutions. “CyberSolution 360 ° vermindert zowel de kans op als de impact van een cyberaanval en geeft daardoor het MKB  een ​​betere bescherming met het oog op hun bedrijfscontinuïteit.” Regis Rocroy, CEO en oprichter van OZON, voegt toe. “”Met CyberSolution 360 ° maken we overstap vaneen eenzijdige beoordeling van cyberrisico’s naar het geïntegreerde  aanpak waarbij cyber- en digitale risico’s voor het MKB continu worden bekeken. Bovendien is deze innovatie onze eerste stap in de Insurtech-markt.” Volgens de FERMA European Risk Manager Survey 2018, zijn cyberbedreigingen de grootste zorg in Europa: 37% van de risicomanagers noemt het risico van cyberincidenten als het belangrijkste risico voor het groeiperspectief van hun onderneming.   “Met CyberSolution 360 ° slaan we twee vliegen in één klap. We reduceren voor MKB-bedrijven in de eerste plaats de kans dat zij het slachtoffer van een cyberincident aanval  en daarna beperken we hiermee de financiële en andere gevolgen van een cyberaanval”, aldus Swiss Re Corporate Solutions en OZON tot slot