Softwareleverancier Infoland lanceert nieuwe integraal risicomanagement oplossing

Op dinsdag 11 juni 2019 lanceerde Infoland, een bewezen softwareleverancier op het gebied van risico- en kwaliteitsmanagement, officieel haar gloednieuwe IRM oplossing. “Het risicolandschap is flink aan het veranderen”, aldus Marieke Kessels, directeur bij Infoland én gepromoveerd op het onderwerp risicomanagement. “Het creëren van een betrouwbare en transparante organisatie, voor zowel interne als externe belanghebbenden, speelt een steeds belangrijkere rol.”

Om deze transparantie te kunnen waarmaken én een organisatie goed te kunnen besturen, is het volgens haar van belang om continu zicht en grip te hebben op risico’s. “ Met de komst van de nieuwe IRM-oplossing van Infoland, kan dit inzicht gecreëerd worden. Daarnaast zorgt de software ervoor dat organisaties kunnen inspelen op veranderingen van buitenaf en dat risico’s integraal onderdeel gaan uitmaken van alledaagse beslissingen.”

ook First line

“Met onze IRM software leveren wij een totaaloplossing voor iedereen binnen de organisatie,” aldus Kessels. “Daarmee onderscheiden we ons  van andere IRM leveranciers. Want waar andere partijen de software richten op de second & third line  of defence (de mensen die dagelijks met risicomanagement bezig zijn) richt Infoland zich ook op de first line. “Juist daar zit interessante informatie”, aldus Kessels. “Door de business bij risicomanagement te betrekken, denk aan het uitvoeren van periodieke (controle) taken en het melden van risicovolle situaties, neemt tevens de risicovolwassenheid van de organisatie toe. Risicomanagement gaat op deze manier écht leven in een organisatie.”


Focus ligt op het aantoonbaar beheersen van risico’s

Nog een onderdeel waarop Infoland zich onderscheidt, is dat de focus niet alleen op het vastleggen en analyseren van risico’s ligt, maar juist op het beheersen van risico’s. “Waar we momenteel zien dat veel organisaties zich voornamelijk op periodieke evaluaties focussen, gaan wij organisaties juist stimuleren om risico’s aantoonbaar en continu te beheersen,” zegt Kessels. “Hiermee wordt de kans op verrassingen aanzienlijk verminderd. En dat zorgt ervoor dat organisaties tijdig kunnen ingrijpen, écht gaan verbeteren, risico’s gaan reduceren en kunnen anticiperen op de toekomst.”

Risicomanagement voor beginners en voor gevorderden
De IRM oplossing is mede dankzij de input van klanten en prospects van Infoland tot stand gekomen. “We kwamen achter een behoefte waar we graag op in wilden spelen, namelijk: het creëren van een betrouwbare en transparante organisatie,” aldus Kessels. “Na vele onderzoeken en gesprekken met belanghebbenden, hebben we besloten om onze huidige kwaliteitsmanagementsoftware uit te breiden met een IRM oplossing. En dit heeft als voordeel dat we nu alle organisaties kunnen ondersteunen met risicomanagement, van beginners tot ver gevorderden.”