Risk Explorer® gaat Belgische markt bewerken met lokale partner Amnis®


Risk Explorer BV, gespecialiseerd in risico-analysesoftware en naar eigen zeggen marktleider op dit gebied in Nederland, gaat zijn adviessoftware nu ook actief aanbieden in België. In 2017/2018 is een pilot gedraaid met een grote lokale makelaar met als doel om de Belgische versie van de software ‘country-proof’ te maken. “Dit traject is nu naar volle tevredenheid afgerond. Het is nu de tijd voor actieve bewerking van de Belgische markt, samen met een lokale businesspartner”, aldus oprichter en CEO Ewout Strijker.

Volgens hem spelen op het gebied van risico-inventarisatie in het buitenland dezelfde problemen als in Nederland. “Het feilloos in kaart brengen en het volgen van ontwikkelingen binnen het risicoprofiel van een bedrijf vraagt om structuur. Dat kan niet uit het hoofd. Ook niet buiten Nederland. Omdat we wereldwijd geen passende softwaremodellen konden vinden, zijn we het zelf gaan bouwen. Dat heeft meer dan drie jaar geduurd. Opvallende uitkomst uit de Belgische pilot is overigens dat de implementatie van onze software naast een sluitend adviesdossier en tevreden klanten leidt tot een tijdbesparing van meer dan 50%. Fantastisch toch?”

Robin Drenth, Commercieel Directeur: “In België bestaat eigenlijk geen risicoanalysesoftware. Daar is men dus nog niet echt bekend met dit fenomeen. Om de Belgische markt te bedienen is lokale aanwezigheid van Risk Explorer® en advies door een Belgische vertegenwoordiger van groot belang.” 

Amnis België

Vorig jaar zijn de eerste contacten gelegd met Joep Voet, eigenaar van zijn bedrijf Amnis, die zijn sporen heeft verdiend in de verzekeringsindustrie als Risk Engineer, zowel bij verzekeraars als bij adviesbedrijven. “Ik ben ervan overtuigd dat het digitaliseren van bewerkelijke, foutgevoelige procesonderdelen sterk zal doorzetten in onze markt. Vandaar dat ik zo enthousiast ben over Risk Explorer®. De intelligentie van de software is ongekend, net als de toegevoegde waarde voor makelaars. De kwaliteit van adviesrapporten wordt sterk verbeterd, de tijdbesparing is enorm en je genereert totaalklanten. Dat betekent omzetgroei. Ik heb een kwalitatief hoogwaardig netwerk in België. Die laat ik graag kennismaken met onze software.”

Gratis Workshops Risk Explorer

 In aansluiting op de goed ontvangen workshops die Risk Explorer vorig jaar heeft georganiseerd op diverse locaties in het land. “Op veler verzoek en de positieve feedback organiseren wij dit jaar wederom een aantal workshops waar je kosteloos aan kunt deelnemen!

Tijdens deze Workshops helpen we deelnemers met de maximalisering van jouw advieskracht en richten we ons van A tot Z op alle  (vernieuwde) toepassingsmogelijkheden die het systeem te bieden heeft en hoe deze het beste kunnen worden ingezet in de dagelijkse adviespraktijk. Daarnaast willen we ook graag leren van de gebruikerservaringen die de afgelopen tijd weer zijn opgedaan. Met deze kennis proberen wij het systeem nog beter te maken zodat de deelnemers  daar weer van kunnen profiteren!

 Volgende week vinden drie workshops plaats:  

– Assen, 4 maart van 9.30 uur tot 11.30 uur;

– Apeldoorn, 5 maart van 9.30 tot 11.30 uur;

– Den Bosch 7 maart van 9.30 uur tot 11.30 uur.