Risicodeskundige Gijs Rebel schrijft met ‘Leven met risico’s’ een autobiografisch boek over ‘de wondere wereld van risico’s en schade’

 

Gijs Rebel, die vrijwel zijn gehele werkzame leven als risicodeskundige heeft gewerkt, heeft een autobiografisch boek geschreven over zijn vele, bijzondere ervaringen als risicodeskundige en schade-expert met als titel ‘Leven met risico’s. De wondere wereld van risico’s en schade’.  Vanmiddag reikt hij tijdens een speciale bijeenkomst bij het Verbond van Verzekeraars in Den Haag het eerste exemplaar van zijn 198 pagina’s tellende boek uit aan Leo de Boer, directeur Schade van het Verbond van Verzekeraars.

De in 1947 geboren Gijs Rebel heeft veel ervaring in het uitvoeren van risico-inspecties ten behoeve van de verzekeringsbedrijfstak. Hij werkte onder meer bij het inspectiebedrijf van de Vereniging van Brandassuradeuren (Bureau Rebel), een assurantiemakelaar en gedurende zes jaar als directeur bij de inspectietak van Troostwijk. De laatste 17 jaar runde hij als zelfstandig ondernemer Rebel Risk Consultants. In zijn loopbaan heeft hij honderden mensen opgeleid, niet alleen risicodeskundigen, sluiters en acceptanten maar ook brandweermensen.

In deze autobiografie beschrijft Gijs Rebel aan de hand van voorbeelden uit de praktijk van alledag wat hij in de afgelopen decennia zoals heeft meegemaakt aan interessante, grappige, angstige en bijzondere voorvallen. Op die manier geeft hij een prima inkijk in het werk en leven van een risicodeskundige.

Een voormalig gerenommeerde risicodeskundige geeft als recensie: “…Wat een geweldig boek, met veel ervaringen uit het leven van een internationaal opererende risicodeskundige. Eigenlijk zou het verplichte leesstof voor risicodeskundigen moeten zijn, waar men veel van kan leren! Daarnaast is het een boek wat iedereen in de verzekeringsbedrijfstak inzicht geeft in het vakgebied van een risicodeskundige….”

Zelf zegt Rebel hierover: “Het boek geeft een belangrijk deel van mijn leven weer en daarom is de doelgroep divers: (A)mensen die geïnteresseerd zijn in het leven van een risicodeskundige,  (B) mensen uit de bedrijfstak die willen ervaren hoe een risicodeskundige risico’s  beleeft , (C)een algemeen publiek, dat kan ervaren hoe uit de verzekeringsbedrijfstak tegen risico’s en schade (èn fraude) aangekeken wordt en  (D) bedrijven uit de verzekeringsbedrijfstak die een leuk en leerzaam geschenk voor hun personeel willen aanschaffen.”

Het boek is te bestellen bij de reguliere boekhandel of bij de uitgeverij Boekscout (www.boekscout.nl): ISBN: 978-94-0224-593-6. De prijs is 20 euro.