RIMS 2019 compensation survey: Riskprofessionals in VS en Canada gaan er gemiddeld licht op uit in salaris, maar CRO’s zien inkomsten toenemen

Risk professionals in de VS zijn er de afgelopen twee jaar licht in salaris op achteruitgegaan: met gemiddeld 1,7% naar  $118,000. Hun beroepsgenoten in Canada zagen hun  salaris met gemiddeld 4% teruglopen naar  $101,000. Daar staat tegenover dat hun leidinggevenden – de Chief RiskOfficers – gemiddeld 4% meer inkomsten op hun bankrekening kregen bijgeschreven. Zij verdienen $198,900, zo blijkt uit het tweejaarlijkse RIMS Compensation Survey van brancheorganisatie Risk Management Society.

Een andere uitkomst uit het onderzoek is dat in vergelijking met het onderzoek in 2017 onder riskprofessionals het verschil in salaris tussen mannen en vrouwen is teruggelopen van 17% naar 14%. Daarnaast komt hierin naar voren dat 66% van de  risk management professionals in de VS ouder is dan 45 jaar en in Canada is dat 64% van de beroepsgroep.

 “Hoewel overall  de belaoning relatief gelijk is gebleven, is de salaristoename voor CRO’s en directeuren verantwoordelijk voor Strategic Risk managementr  en Enterprise Risk Management een bevestiging voor de evolutie die het vak van riskmanager doormaakt.  Organisaties zijn zich meer en meer bewust van het belamhg van riskmanagement voor de continuïteit van hun organisatie”, zegt  RIMS CEO Mary Roth.