Opvolger van de Stint mag openbare weg op

De elektrische bolderkas BSO-bus, de opvolger van vervoermiddel Stint,  mag weer de openbare weg op. Dat heeft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) maandag laten weten in een brief aan de Tweede Kamer.

Begin vorige maand maakte de minister al bekend dat de zogenoemde BSO-bus aan alle voorwaarden voldeed en binnenkort weer de weg op zou mogen. De elektrische bolderkar wordt vooral gebruikt door de kinderopvangbranche.                                

De Stint moest in 2018 van de weg af nadat een elektrische bolderkar in botsing was gekomen met een trein. Daarbij kwamen vier kinderen om het leven. Uit onderzoek kwam geen duidelijke oorzaak naar voren, meldde het Openbaar Ministerie afgelopen zomer. Er werd geen technisch mankement, geen storing en ook geen menselijk fout geconstateerd.

Het nieuwe voertuig is onder meer voorzien van een rolbeugel en er zijn meer aanpassingen gedaan op het gebied van veiligheid, in lijn met de aangescherpte eisen van 2019. De Stint was gemaakt op basis van de eisen zoals die in 2011 waren opgesteld.