Onveilige traphekjes nog altijd te koop waarschuwt Consumentenbond

De Consumentenbond waarschuwt dat er nog steeds onveilige traphekjes worden verkocht. Ze kunnen een gevaar voor kinderen opleveren, meldt de organisatie na onderzoek.De bond testte elf traphekjes, vijf kwamen niet door de test en kregen het predicaat ‘Afrader’. “Sommige hekjes doorstonden de ‘duwen en trekken’-test niet, bij andere hekjes braken onderdelen af, werkte het beveiligingssysteem van de sluiting niet of kunnen er kindervingers bekneld raken onder de sluiting”, aldus de Consumentenbond.

De onveilige hekjes zijn de BabyDan ‘Guard Me’, de A3 Baby & Kids ‘Rolygate’, het Maclean ‘Traphekje metaal schroefbaar’, de Star Stairs ‘Nele’ en de Reer ‘DesignLine Puristic’.De resultaten zijn gedeeld met toezichthouder de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Plakstrips

Ook in 2019 kwamen meerdere traphekjes niet door de test van de Consumentenbond. Van de 15 geteste hekjes waren er toen maar liefst acht zo gevaarlijk dat ze het rapportcijfer 1 kregen.

Veel van die hekjes bleken levensgevaarlijk als ze alleen met de meegeleverde plakstrips werden vastgezet. In handleidingen van veel van de hekjes werd geadviseerd ze te bevestigen met plakstrips óf schroeven. Veel hekjes die in de test alleen met plakstrips vastzaten, vielen uit de deur-, muur-, of trapopening.

Bron RTL Nieuws