Onderzoek UK: Werkgevers moeten meer doen aan bestrijding werkstress

Britse werkgevers moeten meer doen om de weerbaarheid van hun medewerkers te vergroten in de strijd tegen werkstress en endere mentale problemen, zo blijkt uit een onderzoek van MetLife. Hieruit blijkt onder meer dat een derde (34%) van de medewerkers aangeeft dat werkstress wordt veroorzaakt door de manier waarop bedrijven opereren.

Een andere uitkomst is dat 57% van de werkgevers aangeeft dat zij meer zijn gaan investeren in het verhogen van de stressbestendigheid van hun personeel, terwijl 40% aangeeft dat zij op dit vlak genoeg doen.

MetLife constateert de afgelopen jaar  wel enige verbetering in de mentale ondersteuning van medewerkers door werkgevers.In 2014 gaf nog 51% van de medewerkers aan dat er op dit vlak sprake is van een verbetering bij hun bedrijf, terwijl dat percentage inmiddels is opgelopen naar 64%. Tweederde van de respondenten (66%) is van mening dat de mentale weerbaarheid van het personeel moet worden aangestuurd door de directie of topmanagement.

MetLife constateert verder verschillende meningen tussen werkgevers en werknemers over de manier waarop het personeel wordt geïnfomeerd over mogelijke stressrisico’s. Slechts 37% van de medewerkers vindt dat hun werkgever bij de werving eerlijk is over wat van hun qua werk gevraagd wordt, terwijl 56% van de werkgevers van mening is dat zij vooraf eventuele werkstressrisico’s wel vooraf dodelijk maken.