Onderzoek benadrukt problemen werknemers met persoonlijke beschermingsmiddelen


Uit een onderzoek naar de beschikbaarheid van persoonlijke beschermingsmiddelen op de werkplek blijkt dat 72% van de werknemers die afzien van protocollen dit doen omdat ” ze deze gewoon niet willen dragen”. Het J.J. Keller Center for Market Insights, de onderzoekstak van de leverancier van veiligheidsvoorzieningen J.J. Keller and Associates Inc., ondervroeg mensen uit meer dan 10 bedrijfstakken, waarbij 70% van de respondenten afkomstig was uit de transport-, productie- en bouwsector. De studie onderzocht uitrusting zoals vesten, helmen en veiligheidsbrillen.

Uit het onderzoek bleek dat 50% van de bedrijven aangaf  dat hun werknemers de beschermende uitrusting niet nodig vonden, nog eens 50% zegt dat de uitrusting “het werk moeilijker maakt” en 21% meldt dat werknemers afzien van veiligheidsuitrusting omdat ze “niet wisten dat die nodig was”, volgens de resultaten waarbij respondenten meer dan één antwoord konden geven.

De enquête bevatte ook de top drie van belemmeringen voor het verstrekken van uitrusting. Het eerste probleem is de maat: 55% van de werknemers had grotere maten nodig, 41% zegt een kleinere maat nodig te hebben en 35% van de bedrijven heeft  moeite met het vinden van uitrusting voor vrouwelijke werknemers. Hitte was een andere uitdaging, aangezien deze kwestie meermaals aan de orde werd gesteld in het open deel van de enquête, waar respondenten klaagden over werknemers die protesteerden tegen het feit dat het warme weer het dragen van helmen en andere draagbare uitrusting bemoeilijkte.

Storingen in de toeleveringsketen werden genoemd als de derde belemmering voor de bescherming van werknemers, aangezien 71% van de respondenten zei soms of vaak problemen te hebben met het verkrijgen van persoonlijke beschermingsmiddelen.