Nominaties IFV-VVBA-scriptieprijs brandveiligheid 2018

​ ​

Afgelopen donderdag zijn op de Technische Universiteit Eindhoven tijdens de expertclass FSE-Next Generation de nominaties voor de IFV-VVBA-scriptieprijs 2018 bekendgemaakt. De scriptieprijs is een initiatief van het IFV en de VVBA (Vereniging van BrandveiligheidAdviseurs). De winnaar wordt op 15 november a.s. bekend gemaakt tijdens het congres Fire Safety & Science in Arnhem.

De IFV-VVBA-scriptieprijs wordt jaarlijks toegekend aan de meest innovatieve, spraakmakende of relevante bachelor- of masterscriptie op het gebied van brandveiligheid, uitgevoerd aan een onderwijsinstelling in het Nederlands-Vlaamse taalgebied. Dat de ‘next generation’ in opkomst is, blijkt wel uit de kwaliteit van de inzendingen. De door de studenten gestelde onderzoeksdoelstellingen werden steeds met grote diepgang aangepakt. Dit jaar werden vooral technische scripties ingezonden. Uit de inzendingen heeft de VVBA-scriptiecommissie, bestaande uit David den Boer (Peutz), Danny Ruytenbeek (Nieman Raadgevende Ingenieurs) en Erik Janse (BVEJ) drie scripties genomineerd.

Nominaties

De nominaties in willekeurige volgorde:

Kevin Smeyers, University of Ghent  
Analysis of the CEN/TR 12101-5 calculation methodology by means of CFD modelling with FDS 6

Melchior Schepers, Lund University/University of Ghent
Multi-scalemodelling of fire in accelerator tunnels: a CERN case study

Nick Tenbült, Eindhoven University of Technology

Cooling of a hot smoke layer by a sprinkler spray. Validation of a CFD model

De bekendmaking van de genomineerden gebeurde tijdens de expertclass FSE-Next Generation, afgelopen donderdag 13 september jl. op de TU Eindhoven. In de expertclass werd allereerst ingegaan op de invloed van gevelconstructies op de branduitbreiding. Rudolf van Mierlo (DGMR) toonde de kritieke factoren die een gevel al dan niet ‘brandgevaarlijk’ maken. Ruud van Herpen (TU/e, Nieman) gebruikte vervolgens de aanwezigen als ‘expertpanel’ om de faalkans van een aantal vloer-gevel en wand-gevel- aansluitingen in te schatten. Na de pauze presenteerden een aantal afgestudeerden hun afstudeerwerk en maakte David den Boer (VVBA, Peutz) de nominaties bekend voor de VVBA-IFV.

Bron IFV