NOAA en Colorade State University blijven bovengemiddeld orkaanseizoen 2022 voorspellen

In hun meest recente updates van hun voorspellingen voor het Atlantische orkaanseizoen 2022 hebben de Amerikaanse National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) en onderzoekers van de Colorado State University opnieuw een bovengemiddeld seizoen voorspeld.

In updates die op 4 augustus 2022 werden gepubliceerd door zowel het Colorado State team als het Climate Prediction Center van de National Weather Service, hebben beide groepen hun voorspellingen voor het orkaanseizoen van dit jaar lichtjes naar beneden bijgesteld. De NOAA-voorspellers verlaagden de waarschijnlijkheid van een boven-normaal Atlantisch orkaanseizoen tot 60%, een daling ten opzichte van de 65% kans die in mei werd voorspeld. De kans op bijna-normale activiteit is in de NOAA-voorspelling gestegen tot 30%, terwijl de kans op een beneden-normaal seizoen op 10% blijft steken.

De bijgewerkte NOAA voorspelling voorspelt 14-20 stormen met naam en 6-10 orkanen, waarvan 3-5 grote orkanen van categorie 3 of groter. De meest recente voorspelling van Colorado State voorspelt 18 stormen met naam en 8 orkanen, waaronder 4 zware orkanen. De vorige voorspelling van de groep in juli voorspelde 20 stormen met naam, met 10 orkanen, waarvan er 5 als grote orkanen werden voorspeld.”We blijven uitgaan van een bovennormale kans dat grote orkanen aan land komen langs de continentale kustlijn van de Verenigde Staten en in het Caribisch gebied,” aldus een verklaring van Colorado State.

Het seizoen 2022 heeft tot nu toe drie stormen met naam en geen orkanen in het Atlantische bekken opgeleverd, aldus NOAA. Een gemiddeld orkaanseizoen produceert 14 benoemde stormen, waarvan er zeven orkanen worden, waaronder drie grote orkanen, aldus NOAA