Nationaal AI Debat – woensdag 1 november AI: bondgenoot of tikkende tijdbom?

Nationaal AI Debat – woensdag 1 november   AI: bondgenoot of tikkende tijdbom?
Artificial Intelligence (AI) is een maatschappelijke gamechanger, of het nu gaat om de gezondheidszorg, het onderwijs, kantoorwerk, de industrie of kunst. Is het onze bondgenoot of een tikkende tijdbom? Dit vraagt om een serieuze discussie over de impact van AI op onze samenleving, over de kansen die het biedt en de potentiële risico’s van deze technologie. Om hierin te voorzien vindt op woensdag 1 november om 19.00 uur het Nationaal AI Debat plaats, dat live wordt uitgezonden door BNR.  

In het debat onder leiding van moderator Joe van Burik, komen naast de kansen en mogelijkheden van AI ook ethische dilemma’s, privacykwesties en regulering voorbij. Toonaangevende wetenschappers, tech-experts, politici en CEO’s nemen deel en iedereen kan meepraten via de chat in de livestream.   

Enkele van de deelnemers aan het Nationaal AI Debat: Lisanne Brons, Business Lead Modern Work & Cybersecurity Microsoft Kees Verhoeven, Oprichter Bureau Digitale Zaken en voormalig kamerlid D66 Pascal Wiggers, Associate Lector Artificiële Intelligentie Hogeschool van Amsterdam Floris Hoogenboom, Hoofd Data & AI Products bij Royal Schiphol Group Catelijne Muller, Oprichter ALLAI en lid van de High Level Expert Group on AI Felienne Hermans, Hoogleraar Computer Science Education aan de VU Amsterdam Kim van Sparrentak, Lid van het Europees Parlement namens GroenLinks Stefan Leijnen, Lector van lectoraat Artificial Intelligence Hogeschool Utrecht Cynthia Liem, Universitair hoofddocent informatica TU Delft Tim Bakker, PhD onderzoeker in Machine Learning
Het debat wordt mede mogelijk gemaakt door digital agency Triple en online opleider SkillsTown en is er voor ondernemers, filosofische geesten, docenten, studenten, ouders, techliefhebbers. Kortom, voor iedereen die nieuwsgierig is naar de wondere wereld van AI. 
Meer informatie over de livestream en alle deelnemers via: https://www.nationaalaidebat.nl