Nasdaq-genoteerde bedrijven zien D&O-premie gemiddeld 20% stijgen

Bedrijven op de Nasdaq Inc. beurs zagen hun verzekeringspremies voor bestuurdersaansprakelijkheid vorig jaar gemiddeld met 20% stijgen, volgens een rapport dat maandag werd gepubliceerd door Tampa, Florida-based BRP Group Inc. BRP onderzocht 335 Nasdaq-genoteerde bedrijven voor het rapport en documenteerde hun totale limieten, structuur, retentie, premie en verzekeraars.

Mike Tomasulo, managing partner van BRP en verantwoordelijk voor de nationale managementaansprakelijkheidspraktijk, zegt in een toelichting: “We hebben de grootste verstoring op de markt gezien voor beursintroducties, waarbij uit de gegevens blijkt dat de premies gemiddeld 3,2 keer hoger zijn voor bedrijven die in de afgelopen drie jaar naar de beurs zijn gegaan dan voor bedrijven die dat niet hebben gedaan.”

 Andere bevindingen van de enquête zijn onder meer:  Minder dan 7% van de bedrijven verlaagde hun limieten; bijna 87% kocht enige A-side dekking; en 14% had tariefstijgingen van meer dan 50% bij hun laatste vernieuwing.Volgens de samenvatting van het rapport bedroeg de gemiddelde totale limiet onder de 335 bedrijven $42,3 miljoen, en het gemiddelde  $35 miljoen. De gemiddelde retentie was $ 4 miljoen, met een mediaan retentie van $ 2,5 miljoen.