‘NARIM University’ is het thema voor NARIM-congres op 23 mei 2019 in Doelen Rotterdam

‘NARIM University’. Dat is het thema van het jaarlijkse congres dat de NARIM op donderdag 23 mei 2019 organiseert in het Willem Burgerkwartier in De Doelen in Rotterdam. In een toelichting op het thema schrijft de organisatie van risk & insurance managers in Nederland: “NARIM legt de lat ieder jaar hoger, dat geldt ook voor het jaarlijkse Congres. Voor de bepaling van het thema en de uitvoering van het programma voor 2019 golden de volgende uitgangspunten: laten zien dat NARIM het goed doet, de zakenpartner zijn voor de professionele branche, voorbereid zijn op de toekomst en last but not least: inspireren.”

Voorafgaand aan het congres is er op woensdagavond 22 mei, ook in Rotterdam, een diner voor de NARIM leden en maximaal twee vertegenwoordigers per sponsor. Tijdens dat diner treedt een interessante spreker op en is er voldoende mogelijkheid voor contact tussen sponsoren en NARIM leden.

Programma NARIM Congres

De volgende dag wordt De Doelen helemaal ‘omgetoverd’ tot universiteit. Voordat dagvoorzitter Maarten Bouwhuis, radio & TV-presentator (o.a. BNR Radio) de bijeenkomst opent, kunnen de aanwezigen zich laten fotograferen voor het digitale jaarboek dat aan het eind van de dag wordt gepresenteerd. Ook krijgt iedereen de mogelijkheid een quote te geven die in datzelfde jaarboek wordt opgenomen. Alles vindt plaats in de sfeer van de universiteit en dus wordt na de kick-off van het congres een hoorcollege door Jan van Setten verzorgd. Hij denkt in mogelijkheden en is een zeer inspirerende spreker die vooral ingaat op het thema klantgerichtheid gecombineerd met leiderschap.

De middag staat in het teken van de acht kenniscentra van NARIM (Aansprakelijkheid, Bouw, Captives, Claims, Cyber, Employee Benefits, Risk Management en Insurance Innovation). De deelnemers kunnen drie achtereenvolgende minors van elk drie kwartier bijwonen. Deze sessies worden ingevuld in samenwerking met de sponsoren en staan in het teken van de bovengenoemde kenniscentra. Aan het einde van het ochtendprogramma pitchen de ‘docenten’ van de minors hun programma voor de middag. De deelnemers kunnen zich vervolgens live aanmelden via een speciaal hiervoor ontwikkelde app. Sponsors kunnen vanaf nu hun ideeën voor de invulling van een minor indienen bij het NARIM Secretariaat.

Aan het einde van de middag wordt de NARIM Award uitgereikt. Ook wordt het digitale jaarboek dat die ochtend is samengesteld, gepresenteerd. Het dagprogramma eindigt met een afsluitend college. De naam van de spreker die dit hoorcollege zal verzorgen, wordt later bekendgemaakt. Netwerken kan vervolgens tijdens het walking dinner.

Themakeuze

Darko Domic, lid van de Congrescommissie: “Het thema NARIM University kozen we niet zomaar. De afgelopen jaren stond het thema van de NARIM-congressen vooral in het teken van ‘problemen’ en hoe te handelen bij negatieve scenario’s. Dat wilden we voor 2019 anders en dan moet je veranderen. Zei Darwin al niet: ‘Niet de sterkste overwint, maar degene die zich het beste kan aanpassen’. Dus gaan we leren van bedrijven die het goed doen. We kennen de verhalen van Kodak en Nokia nu wel. Maar zoveel bedrijven doorstonden de crisis en deden het dus goed. Kennis delen is een van de doelstellingen van NARIM. We gaan kijken naar wat er goed gaat, wat we moeten doen om ons wendbaar op te stellen en te blijven leren. Het thema is er, de locatie staat vast, nu gaan we hard werken aan de verdere invulling van het programma.”