NARIM-Congres: Awards voor Frits van Blitterswijk, Dagmar Steffánsdottír en Eric Bloem

De NARIM Award 2017 is toegekend aan Frits van Blitterswijk, Risk & Insurance Manager en Global Director of Insurance bij LyondellBasell Tijdens het NARIM-Congres 2017 in Den Haag kreeg hij de onderscheiding uit handen van Adri van der Waart namens het NARIM-bestuur.’De NARIM Award is een onderscheiding die wordt gedragen door de hele markt,’ vertelde Adri van der Waart. ‘We hebben veel partijen in de markt de vraag gesteld wie men dit jaar voor de NARIM Award zou willen voordragen. Opvallend kwam de naam van Frits daarbij zeer geregeld naar voren. Dat geeft aan dat hij zich voor velen op een zeer positieve manier heeft onderscheiden.” In het juryrapport werd onder meer verwezen naar zijn veelzijdigheid, ervaring, technisch thuis zijn in de materie en in staat om een verzekeringsprogramma van en grote onderneming te runnen, te reviewen en aantoonbaar te verbeteren.

De NARIM Chapeau werd uitgereikt aan Eric Bloem. Hij ontving de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet en voor zijn betrokkenheid bij de professionalisering van het vak en van NARIM als beroepsorganisatie. Op 1 juli gaat Bloem met pensioen na een carrière van meer dan 39 jaar bij Heineken en is een van de mensen die 21 jaar geleden het fundament hebben gelegd onder NARIM als beroepsorganisatie van Risk & Insurance Managers. Annemarie Schouw bij de uitreiking: ‘Eric heeft zich vanaf het begin op zijn eigen wijze ingezet voor de ontwikkeling van het vak, onze beroepsgroep en NARIM als vertegenwoordiger van de professionals die als Risk & Insurance Managers werkzaam zijn. Iemand met bijzondere verdiensten, onder meer voor de vakgroep Capties die mede op zijn initiatief is ontstaan. Vandaar de terechte toekenning van de NARIM Chapeau.’

  Edward Meyer Award

 De Edwin Meyer Award 2017 is toegekend aan Dagmar Steffánsdottír, business risk analist bij a.s.r.. Ze kreeg de prijs tijdens het NARIM Congres uit handen van Suzanne Meyer, de weduwe van in 2015 onverwacht overleden Edwin Meyer. De Edwin Meyer Award is een prijs voor de beste scriptie (cijfer 8) van een van de studenten van de masteropleiding Enterprise Risk Management aan de Universiteit van Amsterdam. De prijs, ingesteld door de M200, is een eerbetoon aan de in maart 2015 plotseling overleden Edwin Meyer, vele jaren een zeer gewaardeerd NARIM-lid en als docent nauw betrokken bij de masteropleiding Enterprise Risk Management aan de Universiteit van Amsterdam. Dagmar Steffánsdottir is een van de afgestudeerden aan deze opleiding. Haar scriptie betrof een onderzoek naar de wijze waarop verzekeraars zijn omgegaan met de implementatie van de sanctiewetgeving.

Suzanne Meyer, de weduwe van Edward Meyer,  stond bij de uitreiking stil bij de wens van haar overleden echtgenoot om kennis te delen en jonge mensen via onderwijs en opleidingen de aantrekkelijke kanten van het vak van Risk & Insurance Management te laten zien. ‘To get them on board. He would loved to play a role in this process,’ sprak ze voorafgaand aan de bekendmaking van de winnaar tot de volle zaal.