NARIM Award 2020 posthuum voor Tjerk van Dijk

De NARIM Award 2020 is gisteren tijdens het online NARIM Congres posthuum uitgereikt aan Tjerk van Dijk. ” Tjerk overleed in het voorjaar aan de gevolgen van kanker, maar iedereen is het er over eens dat Tjerk als zeer gewaardeerd en betrokken lid op deze wijze toch de eer heeft gekregen, die hij meer dan verdiende. De video die van Tjerk en van de overhandiging van de award aan zijn echtgenote Nathalie was gemaakt, gaf bij zeer velen een brok in de keel”, schrijft de NARIM op de website.

Tjerk was lid van NARIM sinds 2007 en tussen 2010 en 2016 ook bestuurslid. Als Insurance Manager werkte hij achtereenvolgens voor Draka, Stork, KLM en laatstelijk ABN AMRO. In 2016 begon hij aan de studie ‘Master of Science, insurance science’ aan de Universiteit van Amsterdam, die hij met succes afrondde. Tussen 2012 en 2016 heeft hij vol overgave zijn bijdrage geleverd aan FERMA-activiteiten zoals het Forum van Maastricht in 2013 en het Forum in Venetië in 2015. Behalve een algemene rol in het Scientific Committee was zijn focus ook gericht op de aandacht voor en de ontwikkeling van de jongere generatie binnen ons vakgebied.   

  ” Met zijn persoonlijkheid en karakteristieke stem was Tjerk altijd herkenbaar aanwezig op vele NARIM-bijeenkomsten. Hij had een duidelijke eigen mening, wat resulteerde in open discussies en een frisse blik op hoe dingen ook anders konden. We gaan hem missen. Wat blijft zijn de mooie herinneringen aan grote en grootse gebeurtenissen waarvan wij de foto’s nog hebben.  Tjerk was pas 48 jaar. Hij verliezen in hem een mooi mens. Onze deelneming gaat uit naar Nathalie en verdere familie en vrienden”, aldus Adri van der Waart, voorzitter NARIM, eerder dit jaar in een in memoriam