Minister Grapperhaus en staatssecretaris Keijzer openen internationale cyberconferentie in Den Haag

 

Op 2 en 3 oktober a.s. vindt in het World Forum in Den Haag ‘One Conference 2018: ‘Merging worlds – securing the connected future’ plaats, een van de grootste internationale cybersecurity conferenties die wordt georganiseerd door het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De eerste conferentiedag wordt geopend door minister Osgar Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en de tweede dag door staatssecretaris Mona Keijzer van Economische zaken en Klimaat.

Tijdens verschillende sessies zullen circa 60 binnen- en buitenlandse experts vanuit bedrijfsleven, wetenschap en cyberveiligheid ingaan op actuele en verschillende onderwerpen, zoals de economische kansen die digitalisering biedt en op de dreigingen die er zijn op het terrein van cybersecurity. Onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn de human factor in cybersecurity, de aanpak van cybercrime zoals het oprollen van Hansa Market en No More DDOS, Internet of Things (IoT) en onderzoeken naar recente cyberaanvallen.

Gedurende twee dagen spreken experts als Rai Samani (McAfee), Jeanette Manfra (Department of Homeland Security), Michel van Eeten (Universiteit Delft), Gerrit Ras (Nationale Politie, THTC), Jelle Niemantsverdriet (Deloitte) en Ronald Deibert (Citizan Lab, University of Toronto). Tijdens de One Conference wordt op dinsdag 2 oktober door waarnemend NCTV Patricia Zorko de fototentoonstelling ‘ Hackers handshake’ van fotograaf Tobias Groenland geopend. Groenland heeft samen  met journalist Chris van ’t Hof een groep ethische hackers geportretteerd om in beeld te brengen hoe zij een waardevolle bijdrage leveren in het digitaal veilig houden van Nederland.