Menno Jansen volgt Marco Zannoni op als directeur COT


Menno Jansen neemt de rol van Marco Zannoni als director COT over. Hij zal met hem en Alex van den Doel  zorgen voor een soepele overgang en samen met het team van het COT verder bouwen aan de toekomst, meldt Alex van den Doel op[ LinkedIn.  Menno werkt sinds mei 2012 bij Aon en het COT, Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement, de eerste 9,5 jaar als manager Training & Development en de afgelopen ruim 2,5 jaar als manager Crisismanagement.

Over het vertrek van marco schrijft Alex van den Doel: “Na 23 jaar gaan wij als Aon & COT afscheid nemen van Marco Zannoni. Hij gaat een belangrijke volgende stap zetten in zijn mooie carrière. Per 1 november start hij bij de NCTV als Directeur Nationale Crisisbeheersing & bewaken en beveiligen. Marco is in 1998 bij het COT begonnen en is een vast anker geworden in de wereld van crisismanagement. Voor, tijdens en na crises. Sinds 2008 maakt het COT onderdeel uit van Aon. Hiermee ontstond de unieke kans om de werelden van risicomanagement, BCM en crisismanagement samen te brengen.

Marco heeft hieraan een belangrijke bijdrage geleverd, in de laatste 3 jaar als mijn collega MT-lid binnen Aon Global Risk Consulting (AGRC). Een van de vele mooie stappen die we samen hebben gezet is het vormen van een breed resilience team (olv Abderrahman Kaouass) waarin risk, BCM en crisis professionals samenwerken voor klanten.

Marco verlaat ons op een punt waarop wij er goed voor staan en klaar zijn voor een verdere groei naar nieuwe hoogtepunten. Er staat een ijzersterke Crisis Management praktijk, zowel via het COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement als via Aon Crisismanagement. Bovendien hebben we een sterke AGRC organisatie, waarin crisis management een belangrijke plek heeft ingenomen.. 
In deze onzekere tijden is het belang van crisismanagement onverminderd groot. Van de coronacrisis tot cyber en uitdagingen rond klimaat. De onder aansturing van Marco opgedane ervaringen, inzichten en sterke relaties bieden een belangrijke basis voor onze dienstverlening aan overheden, instellingen en bedrijven in de komende jaren.”

Bijgevoegde foto is een belangrijke moment in de coronacrisis en in de carrière van Marco. Marco was te gast in de live tv-uitzending over corona waarin Zorgminister Bruno Bruins plotsklaps het eerste slachtoffer in Nederland bekend maakte, vanaf een briefje.


Arn Gerats verruilt Willis voor Aon