Marsh lanceert Cyber Incident Management-service om klanten te helpen bij het reageren op cyberincidentenMarsh, heeft de lancering aangekondigd van zijn Cyber Incident Management (CIM) service om Europese klanten te ondersteunen voor, tijdens en na cyberincidenten.

De CIM-service van Marsh, die al in de VS is gelanceerd in 2021, brengt de belangrijkste elementen samen die noodzakelijk zijn om succesvol cyberincidenten het hoofd te bieden. Hierin ligt de nadruk op voorbereiding vóór incidenten, holistische begeleiding en best practice-advies tijdens incidenten en een naadloze integratie van Marsh’ expertise op het gebied van cyberverzekeringen.

Naast toegewijde interne middelen heeft Marsh een leveranciersnetwerk gecreëerd van toonaangevende, onafhankelijke specialisten – waaronder forensisch IT-specialisten, juridisch adviseurs, specialisten op het gebied van cyberafpersing, gegevensherstel en crisiscommunicatie – die hun sporen hebben verdiend in het omgaan met cyberincidenten en klaar staan om klanten te ondersteunen, mocht zich een incident voordoen.

Volgens een rapport dat vorige maand door Marsh en Microsoft is gepubliceerd, The State of Cyber Resilience, temperen toenemende en steeds complexere cyberdreigingen het vertrouwen van leidinggevenden in de kerncapaciteiten van hun organisatie voor cyberrisicobeheer. In het onderzoek geeft slechts 9% van de leidinggevenden aan zeer zeker te zijn van het vermogen van hun organisatie om cyberaanvallen te beheren en erop te reageren.

“Gezien het feit dat ransomware-incidenten in 2021 met 148% zijn gestegen, is het niet verwonderlijk dat veel leidinggevenden zich overweldigd voelen en weinig vertrouwen hebben in de cyberweerbaarheid van hun organisatie”, zegt Gregory van den Top, Head of Cyber Risk Consulting Continental Europe. “Dankzij de sterke focus van CIM op de voorbereiding van cyberincidenten, zullen klanten in staat zijn om op een efficiënte en effectieve manier met een crisis om te gaan en daardoor de impact ervan te beperken en het herstel te versnellen.”

Florian Saettler, Cyber Incident Management Leader Continental Europe, voegt toe: “Succesvolle cyberweerbaarheid vereist een volledig geïntegreerde benadering van het beheer van cybergebeurtenissen, die het unieke risicoprofiel van een organisatie weerspiegelt. De CIM-service van Marsh brengt de verschillende werkstromen samen die nodig zijn om te reageren op cyberincidenten en beperkt de financiële en reputatie-impact daarvan.”