Margot Ribberink spreekt op tweede Klimaatwerkconferentie

Ze was de eerste weervrouw op de Nederlandse televisie en heeft zo’n twintig jaar het weerbericht bij RTL4 gepresenteerd. Sinds begin dit jaar houdt ze zich als meteoroloog fulltime bezig met het weer en is ze actief als ambassadeur klimaat en duurzaamheid. Margot Ribberink is de keynote speaker tijdens de tweede Klimaatwerkconferentie op 25 juni aanstaande, waarin de vraag centraal staat of de financiële sector klaar is voor klimaatverandering?

De werkconferentie maakt onderdeel uit van een serie werkconferenties over klimaatimpact in de financiële sector. Na de inleiding van Margot Ribberink vindt er een paneldiscussie plaats met Wouter Botzen (Vrije Universiteit), Maarten Gelderman (DNB), Liesbeth van der Kruit (Achmea), Kees Vendrik (Triodos) en Roelie van Wijk (Aegon Asset Management) over het meten van klimaatimpact en de gevolgen van klimaatverandering. In verschillende deelsessies wordt vervolgens ingegaan op onderwerpen als ‘impact investing’, ‘green bonds’, Platform for Carbon Accounting Financials (PCAF)  en de mogelijke impact van fysieke risico’s op verschillende portefeuilles.

De werkconferentie wordt georganiseerd door de Pensioenfederatie, Dufas, NVB, het Platform voor Duurzame Financiering van DNB en het Verbond van Verzekeraars en vindt plaats bij het Verbond aan de Bordewijklaan 2, Den Haag.

Programma – 25 juni 2019

13:00    Inloop

13:30    Opening door dagvoorzitter Richard Weurding (Verbond van Verzekeraars)

13:40    Keynote klimaatverandering door Margot Ribberink (voormalig weervrouw RTL)

14:20    Paneldiscussie onder leiding van Richard Weurding over meten klimaatimpact en

             gevolgen klimaatverandering voor financiële instellingen

14:50    Pauze

15:10    Deelsessie – ronde I

15:55    Deelsessie – ronde II

16:40    Afronding door Gerard van Olphen (APG / voorzitter taakgroep financiering)

17:00    Borrel

18:00    Einde

Foto LinkedIn