Makelaars en verzekeraars vanwege data belangrijk doelwit voor cybercriminelen

De verzekeringssector blijft aan aantrekkelijk doelwit voor cybercriminelen en -aanvallen met het oog op onder meer bedrijfsspionage. In een lezing bij Lloyd’s heeft Louise Taggart, Manager of the Threat Intelligence Practice bij PwC, de aanwezige makelaars en verzekeraars gewaarschuwd dat cyberciminelen zeer geïnteresseerd zijn in de data  waarover zijn beschikken.

Daarbij doelt zij niet alleen op de belangrijke financiële klantgegevens maar ook op de strategische informatie van hun klanten waarover zij beschikken. “De bedrijfstak moet zich terdege bewust zijn van de risico’s van cyberaanvallen en de redenen achter deze aanvallen.”

Bij PwC’s Threat Intelligence Practice worden momenteel 200 verschillende bedreigingen in 30 landen gemonitord en Taggart attendeerde haar gehoor erop dat de cyberaanvallen niet alleen zullen toenemen maar ook gecompliceerder en geavanceerder worden. “Cybercriminelen worden gedreven door geld en zien mede daardoor bijvoorbeeld mogelijkheden in het hacken en blokkeren van computersystemen om vervolgens losgeld te vragen (ransomware). Maar waar de sector mogelijk minder aan denkt is dat criminelen ook interesse hebben in de marktstrategieën van uw klanten en dus  in bedrijfsspionage”, zo hield zij haar verzekeringspubliek voor.