Kamervragen SP en VVD over brandbaar isolatiemateriaal

Uit Kamervragen die Daniel Koerhuis (VVD) en Sandra Beckerman (SP) gisteren hebben ingediend, blijkt dat zij het ‘uitermate problematisch’ vinden dat er vier jaar na de brand in de Grenfell Tower, nog geen inventarisatie van brandgevaarlijke gevels in Nederland is. Het Verbond van Verzekeraars maakt zich al jarenlang zorgen over het gebruik van brandbare isolatiematerialen in gebouwen.

En pleitte eerder al voor beter toezicht en betere regelgeving. Isolatie is vanuit het oogpunt van duurzaamheid belangrijk, maar uit kostenoverweging en om aan de klimaatstandaarden te voldoen wordt nog steeds te vaak gekozen voor brandbare kunststof isolatiematerialen.

Inventarisatie

De VVD en de SP willen middels de Kamervragen achterhalen  wat de stand van zaken is na vier jaar wachten op de jaren geleden aangekondigde inventarisatie en  wat hiermee gebeurt als deze af is. De Kamerleden willen bovendien weten hoeveel gemeenten moeite hebben om eigenaren van potentieel brandgevaarlijke gebouwen tot daden over te doen gaan. Ook vragen ze wat de minister vindt van de uitspraak die de hoofdofficier van de Brandweer Rotterdam deed in tv-programma Zembla: “Een brand zoals in de Grenfell Tower kan ook in Nederland gebeuren.”

Bron Verzekeraars.nl