Joris Raaijmakers aangesteld als risicoinspecteur bij Burghgraef van Tiel & Partners

Bedrijven worden zich meer en meer bewust van mogelijke risico’s. Dat ziet men bij Burghgraef van Tiel & Partners  onder andere terug in de forse stijging in het aantal opdrachten. “Om aan de voortdurende vraag te kunnen voldoen hebben we per 1 december jongstleden het team uitgebreid met risico-inspecteur Joris Raaijmakers. Voorheen werkte Joris als risicospecialist bij Zuiderhuis Assurantiën B.V. en bediende hij voornamelijk zakelijke klanten in het segment ‘Handel, Industrie en Diensten’ en de agrarische sector.”

Met zijn praktijkkennis van techniek en zijn agrarische opleiding kwam hij begin jaren ‘90 bij toeval in de verzekeringen terecht waar hij als adviseur Mkb-bedrijven bezocht. In 2004 maakte hij de overstap naar de acceptatieafdeling van een verzekeraar. Met zijn mandaat om risico’s tot 20 miljoen te accepteren zag hij destijds al rapporten van Burghgraef van Tiel voorbijkomen. Rapporten die hij beoordeelde ter acceptatie van een verzekering. Ook bij zijn volgende baan bij een bank kreeg hij veel met verzekeraars te maken. Daar was hij verantwoordelijk voor het segment Groot Zakelijk. En steeds weer ging hij met inspecties mee, zodat hij goed wist hoe hij zijn klanten moest adviseren.

Zijn interesse voor het inspectievak was gewekt en hij volgde de opleiding tot risicodeskundige. Joris: “Verzekeren begint bij risico’s en preventie. Hoe kan je het risico op schade zo klein mogelijk maken. Dat is belangrijk. Je kan je voorstellen dat ik heel graag de opleiding tot risicodeskundige wilde volgen. Met die kennis op zak kan je je klant namelijk veel beter adviseren. Je moet het risico zien te mitigeren. Verzekeren is namelijk de eindoplossing. Dit is iets wat ik altijd al heb meegenomen in gesprekken.”