In memoriam Tjerk van Dijk

Met verdriet en verslagenheid laten wij u weten dat gisteren NARIM-lid Tjerk van Dijk is overleden.

Kort na het FERMA Forum (Berlijn) van november jl. bleek Tjerk ernstig ziek met sombere vooruitzichten. Medische zorg om deze vooruitzichten te weerleggen mochten geen resultaat hebben. 

In een Whatsapp bericht liet hij enige tijd geleden zelf weten dat er geen uitweg meer was. In de weken daarna bleek hij toch nog in staat om met vrienden een heel klein biertje te drinken bij een zelfgemaakt kampvuurtje. De afgelopen weken ging Tjerk verder achteruit; hij heeft deze ongelijke strijd niet kunnen winnen.

Tjerk was lid van NARIM sinds 2007 en tussen 2010 en 2016 ook bestuurslid. Als Insurance Manager werkte hij achtereenvolgens voor Draka, Stork, KLM en laatstelijk ABN AMRO. In 2016 begon hij aan de studie ‘Master of Science, insurance science’ aan de Universiteit van Amsterdam, die hij met succes afrondde. 

Tussen 2012 en 2016 heeft hij vol overgave zijn bijdrage geleverd aan FERMA-activiteiten zoals het Forum van Maastricht in 2013 en het Forum in Venetië in 2015. Behalve een algemene rol in het Scientific Committee was zijn focus ook gericht op de aandacht voor en de ontwikkeling van de jongere generatie binnen ons vakgebied.    

Met zijn persoonlijkheid en karakteristieke stem was Tjerk altijd herkenbaar aanwezig op vele NARIM-bijeenkomsten. Hij had een duidelijke eigen mening, wat resulteerde in open discussies en een frisse blik op hoe dingen ook anders konden. We gaan hem missen. Wat blijft zijn de mooie herinneringen aan grote en grootse gebeurtenissen waarvan wij de foto’s nog hebben.  

Tjerk was pas 48 jaar. Hij verliezen in hem een mooi mens.

Onze deelneming gaat uit naar Nathalie en verdere familie en vrienden.    

Adri van der Waart
Voorzitter NARIM