IFV-Webinar ‘Rookverspreiding in woongebouwen’ op 17 november

​Combineer meerdere maatregelen voor een effectieve risicobeheersing. En ga er bij brand in woongebouwen van uit dat er rookverspreiding buiten de brandruimte plaatsvindt. Dat zijn de hoofdconclusies van het praktijkonderzoek naar rookverspreiding in woongebouwen. Meer weten? Kijk op 17 november om 20.00 uur naar het webinar dat het IFV organiseert. 

In de zomer van 2019 deden de Brandweeracademie, Veiligheidsregio Utrecht en Brandweer Nederland twee weken lang praktijkonderzoek naar rookverspreiding in een leegstaand woon-zorgcentrum in Oudewater. Onlangs verscheen het hoofdrapport van dit unieke onderzoek. Tijdens het webinar nemen projectleider Hans Hazebroek en onderzoeksleider Lieuwe de Witte de deelnemers mee in de context, opzet en resultaten van het onderzoek. En vertellen zij welke inzichten voor de risicobeheersing en incidentbestrijding het onderzoek heeft opgeleverd. 

Vragen stellen via de livechat

Tijdens het webinar een vraag? Wie een YouTube-account heeft, kan inloggen en die via de livechat stellen. We proberen elke vraag in de chat direct te beantwoorden. Zonder account is het webinar te volgen, maar is een vraag of reactie plaatsen niet mogelijk, aldus het IFV. 

Het webinar is te bekijken via het YouTube-kanaal van de Brandweeracademie op dinsdag 17 november om 20.00 uur. Voor degenen die niet live kunnen meekijken, het webinar staat na afloop op YouTube.