IFV: Handreiking brandweeradvisering omgevingsveiligheid LNG-tankstations

Vier jaar geleden verscheen de Handreiking EV advisering LNG, samengesteld door een groep deskundigen uit de veiligheidsregio’s. De handreiking is onlangs geactualiseerd. Een goed moment om de uitgave een andere naam te geven die meer recht doet aan de inhoud: Handreiking brandweeradvisering omgevingsveiligheid LNG-tankstations.

De handreiking bevat tips op het gebied van risicobeheersing en incidentbestrijding die gebruikt kunnen worden in het gehele traject van ontwerp, vergunningverlening en beheer van LNG-tankstations. De uitgave is bedoeld voor veiligheidsadviseurs van de veiligheidsregio’s, vergunningverleners bij omgevingsdiensten en ontwerpers en exploitanten van LNG-tankstations.   

Geen grote inhoudelijke wijzigingen

In de geactualiseerde versie zijn geen grote inhoudelijke wijzigingen doorgevoerd. De aanpassingen hebben vooral betrekking op de opbouw en de vorm van de handreiking. Zo is een stroomschema toegevoegd, waardoor het voor de lezer duidelijk wordt welke stappen doorlopen kunnen worden in het proces van veiligheidsadvisering/vergunningverlening van LNG-tankstations. Ook is informatie uit de bijlagen verplaatst naar de hoofdtekst. Verder wordt verwezen naar de in de tussentijd verschenen LNG-hulpregeling. In dit document staat bij welke partijen welke kennis en hulpmiddelen beschikbaar zijn, die kunnen worden ingezet bij verschillende LNG-incidentscenario’s. 

Download de Handreiking brandweeradvisering omgevingsveiligheid LNG-tankstations Handreiking brandweeradvisering omgevingsveiligheid LNG-tankstations