Hoogste aantal productrecalls in VS in afgelopen drie jaar, ook al neemt het toezicht door de toezichthouders toe

 De Amerikaanse recallactiviteit voor producten registreerde de grootste daling op kwartaalbasis in meer dan drie jaar, aangezien de gebeurtenissen tussen het tweede kwartaal en het derde kwartaal van 2023 met meer dan tien procent daalden. Volgens het laatste U.S. Recall Index-rapport van Sedgwick Brand Protection waren er in het derde kwartaal van dit jaar 740 terugroepingen van producten, wat neerkomt een afname met  13,6% dan de 856 in het tweede kwartaal van 2023. Ondanks deze daling in het derde kwartaal ligt 2023 nog steeds op koers om het hoogste punt in vijf jaar te bereiken wat betreft het totale aantal terugroepacties.

Het aantal defecte eenheden dat in het derde kwartaal van 2023 werd teruggeroepen, daalde ook aanzienlijk en daalde met 61,9% ten opzichte van het tweede kwartaal van 2023. Dit brengt het totale aantal teruggehaalde eenheden in 2023 tot nu toe op 528,7 miljoen, wat het onwaarschijnlijk maakt dat 2023 het derde opeenvolgende jaar zal worden. jaar met meer dan een miljard teruggeroepen eenheden.

Highlights der de kwartaal

 Het aantal terugroepacties uit de automobielsector daalde met 15,8%, van 234 in het tweede kwartaal van 2022 naar 197 in het derde kwartaal. Het aantal getroffen eenheden daalde ook van 8,2 miljoen teruggeroepen eenheden in het tweede kwartaal naar 7,9 miljoen eenheden in het derde kwartaal. Elektrische systemen waren voor het derde achtereenvolgende kwartaal de belangrijkste oorzaak van terugroepacties van auto’s.

Het aantal teruggeroepen consumentenproducten daalde met 14,5% ten opzichte van het voorgaande kwartaal, terwijl het aantal getroffen eenheden met 58,0% daalde. De Amerikaanse Consumer Product Safety Commission (CPSC) heeft in het derde kwartaal boetes opgelegd van meer dan 20 miljoen dollar, waardoor het totaal voor het jaar tot nu toe op 55,3 miljoen dollar komt, wat hoger is dan het totale aantal jaarlijkse boetes voor alle andere geregistreerde jaren.

Het aantal recalls  van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) daalde van 153 in het tweede kwartaal van 2023 naar 131 in het derde kwartaal, terwijl het aantal getroffen eenheden met 64,8% daalde ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

Het aantal terugroepingen van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) daalde van 153 in het tweede kwartaal van 2023 naar 131 in het derde kwartaal, terwijl het aantal getroffen eenheden met 64,8% daalde ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Opvallend is dat het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) de enige sector was waar het aantal recalls in het derde kwartaal van 2023 toenam, van 17 in het tweede kwartaal naar 18. Het aantal uit de markt gehaalde aantal ponden door de USDA steeg ook tot 467.811 pond, 28% meer dan het aantal teruggeroepen ponden. vorig kwartaal.
• In de sector medische hulpmiddelen is het aantal terugroepacties slechts 7,9% gedaald ten opzichte van het voorgaande kwartaal, waarbij kwaliteitsproblemen de belangrijkste oorzaak blijven. Het aantal getroffen eenheden daalde met 63,1%, van 66,4 miljoen in het tweede kwartaal van 2023 naar 24,5 miljoen in het derde kwartaal.
• Het aantal terugroepacties van farmaceutische producten ging van 135 in het tweede kwartaal van 2023 naar 107 in het derde kwartaal, een daling van 20,7%. Ondanks deze daling blijft 2023 op koers om het hoogste punt in tien jaar te bereiken wat betreft terugroepacties van farmaceutische producten.
Auto-industrie: Terwijl toezichthouders en wetgevers blijven aandringen op de transitie naar elektrische voertuigen (EV's), zal de auto-industrie te maken krijgen met weerstand van consumenten die zich zorgen maken over een gebrek aan oplaadinfrastructuur en de prijs van EV's. De vooruitgang in de automobielsector zal in de hele sector een aandachtspunt zijn, omdat wetgevers nadenken over regels voor autonome voertuigen en te maken krijgen met verhoogde veiligheidsrisico’s die gepaard gaan met technologie zonder bestuurder.
Consumentenproducten: De Amerikaanse Consumer Product Safety Commission (CPSC) en andere toezichthouders op consumentenproducten zullen naar verwachting agressief blijven in hun handhavingsacties tegen bedrijven die de productveiligheidsvoorschriften schenden. Het gebruik van nieuwe technologieën zoals kunstmatige intelligentie in consumentenproducten zal topprioriteit blijven voor toezichthouders, aangezien zij bepalen hoe ze innovatie kunnen bevorderen en tegelijkertijd consumenten kunnen beschermen tegen potentiële veiligheidsrisico's.
Eten en drinken: De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) blijft zoeken naar manieren om vooruitgang te boeken na de zuigelingenvoedingscrisis van 2022, terwijl zij vooruitgang boekt met de voorgestelde herstructurering van haar Human Foods Program. Hoewel het agentschap streeft naar meer efficiëntie en transparantie bij de herstructurering, kunnen belanghebbenden uit de sector met enkele problemen te maken krijgen als de FDA de verantwoordelijkheden verschuift naar nieuwe kantoren.
Medical devices: Terwijl het Center for Devices and Radiological Health (CDRH) van de FDA zoekt naar manieren om de toegang van patiënten tot medische technologieën voor thuisgebruik te vergroten, moeten fabrikanten er rekening mee houden dat het agentschap ook prioriteit geeft aan strengere handhaving rond “beoogd gebruik”. Hoewel de inspanningen van de FDA om de toegang tot zorg te verbeteren tot betere patiëntresultaten kunnen leiden, moeten fabrikanten extra voorzichtig zijn om ervoor te zorgen dat ze aan de veiligheidsvoorschriften blijven voldoen.
.
Vooruitblikkend naar 2024
“Hoewel het aantal terugroepacties in het derde kwartaal afnam, blijft het toezicht van de toezichthouders zich in alle sectoren uitbreiden”, zegt Chris Harvey, Senior Vice President of Brand Protection bij Sedgwick. “Terwijl bedrijven zich voorbereiden op 2024, is het van cruciaal belang dat ze plannen maken – en oefenen – voor een productterugroeping of ander evenement op de markt.”
Om het nieuwste Recall Index-rapport te downloaden, gaat u naar

 Sedgwick’s U.S. 2023 edition 3 Recall Index page