Heijmans plaatst 150 brand- en inbraaksystemen (Homies) woningen Leusden

 

Bewoners van 70 koopwoningen in nieuwbouwwijk De Biezenkamp in Leusden krijgen hulp bij het signaleren van woningbrand en inbraak. Bij deze nieuwbouwwoningen wordt Homies gratis aangeboden.

Homies is een inbraak- en brandalarm, waarbij gezinsleden, vrienden en ook mensen in de buurt een melding krijgen, zodat snel hulp geboden kan worden. De Biezenkamp is het eerste nieuwbouwproject van Heijmans waar het alarmsysteem wordt geïnstalleerd. Binnenkort wordt bij nog eens 80 woningen Homies geïnstalleerd.

Heijmans vindt veiligheid en leefbaarheid in de wijk belangrijk. Homies draagt daaraan bij. De Biezenkamp in Leusden is een wijk met verschillende doelgroepen en bestaande en nieuwbouwwoningen. Heijmans en Homies gaan vanaf oktober een proef doen van 6 maanden met het alarmeringssysteem. Wanneer de resultaten positief zijn, wordt Homies bij meer projecten toegepast.

 

Homies is een sociale alarmeringsopvolging die innovatieve beveiligingstechnologie koppelt aan WhatsApp buurtnetwerken. Het doel is inbraak- en brandschade te minimaliseren en sociale cohesie en het gevoel van veiligheid in wijken te vergroten.  Homies bestaat sinds 2016 en is een initiatief van Achmea.