HDI Global SE trekt Alex Kempe aan als Head of Underwriting: “Zijn komst luidt nieuwe fase in 

Op 1 september a.s. treedt Alex Kempe in dienst als Head of Underwriting bij HDI Global SE The Netherlands. Kempe keert daarmee terug op het vertrouwde nest. “Na een inspirerende periode bij Chubb als Head of Commercial Lines  wordt hij bij HDI Global Se verantwoordelijk voor Liability, Property, Engineering, Marine en Cyber. Kempe combineert zijn kennis en ervaring met een fris perspectief. Dat resulteerde voorheen al in een fijne samenwerking en sluit nu naadloos aan bij de strategie van HDI: het bieden van innovatieve oplossingen aan toekomstgerichte bedrijven in de industriële sector”, aldus de verzekeraar.

Sharon van Herel, Managing Director bij HDI: “Alex Kempe heeft een bewezen track record in het realiseren van groei. Zijn terugkeer naar HDI Global als Head of Underwriting juichen we dan ook toe. Zijn inzicht en motivatie sluiten goed aan bij de richting die we nu inslaan. We hebben onze interne processen geoptimaliseerd en zijn klaar voor de volgende fase. Met Alex versterken we die.”

Alex Kempe: “HDI heeft veel kennis en expertise in huis. De mensen hier hebben veel toegevoegde waarde om de vraagstukken van de toekomst in kaart te brengen. Ik kijk er echt naar uit om met frisse energie creatieve oplossingen aan te dragen, mee te denken en met elkaar te zorgen voor beweging in de sector.”

Kempe was eerder, sinds 2001 actief bij Nassau Verzekeringen dat in 2011 werd overgenomen door HDI Global. In die periode was hij actief als (Senior) Underwriter PI,  als Manager PI, GTPL & Crisismanagement en als Manager PI, GTPL, Crisismanagement & Claims, een functie die hij  daarna ook vervulde  bij HDI-Gerling Verzekeringen. Aansluitend werkte hij als Director Special Lines (PI, Crisismanagement and Claims). Bij HDI Global Se vervulde hij vervolgens de functie van  Director Special Lines (PI, D&O and Crisis Management), Head of Special Lines (PI, D&O, Cyber and Crisis Management) en laatstelijk die van Head of Casualty – National (PI, GTPL, D&O, Accident, Cyber and Crisis Management)

Bijna vijf jaar geleden maakte hij de overstap naar Chubb, waar hij aanvakelijk fungeerde als Property & Casualty Manager Benelux en de afgelopen ruim twee jaar als Head of Commercial Lines  (P&C en A&H Corporate).”Vanaf 1 september zal hij zich  opnieuw committeren aan HDI.  En zo het verzekeren van toekomstgerichte bedrijven in de industriële sector mede mogelijk te maken”, aldus HDI Global Se.