Global Insurance Law Connect lanceert Radar Report 2021 met updates over politieke, regelgevende en juridische veranderingen

Global Insurance Law Connect (GILC) lanceert vandaag de derde editie van haar jaarlijkse ‘Radar Report’. Het rapport is een verzameling van short country snapshots  met details over de belangrijkste wijzigingen in de verzekeringsvooruitzichten in 19 landen. Daarmee is het rapport een waardevol referentie-instrument voor iedereen met internationale verzekeringsactiviteiten en biedt een goed inzicht in de uiteenlopende zorgen die het denken van de mensen in de sector over de hele wereld domineren.

Jim Sherwood, voorzitter van Global Insurance Law Connect, zegt in een reactie: “Het 2021 Radar Report heeft wereldwijd een duidelijke toon gezien. Voor het eerst zijn veel van de problemen waarvan onze advocaten hebben gemeld dat ze momenteel kritiek zijn in hun markten, samengekomen, met een werkelijk universele focus op cyber, klimaatverandering en de gevolgen van de pandemie die nieuwe uitdagingen voor veel markten met zich meebrengt. Een bijkomend punt, maar een van groot belang voor iedereen in onze branche, is de vervolgimpact van de ‘power-up’ van digitale marketing, verkoop en claimverwerking, aangezien kopers van verzekeringen over de hele wereld permanent online gaan na een jaar van culturele verandering.”    

Hij vervolgt: “In deze omgeving is het des te belangrijker dat verschillende markten benaderingen, uitdagingen op het gebied van regelgeving en innovatieverhalen delen. Elk jaar, naarmate ons netwerk groeit, wordt de verzameling verzekeringsrechtupdates van het Radar Report van over de hele wereld steeds uitgebreider, en we zijn verheugd dit jaar nieuwe bijdragen te verwelkomen van onze leden in Nederland en Turkije, WIJ Advocaten en Durukan .”

Ga om het rapport te downloaden naar www.globalinsurancelaw.com.