Gezamenlijke cyberoplossing Allianz, Aon, Apple en Cisco voor bedrijven op termijn ook beschikbaar op Nederlandse markt

0

 

De gezamenlijke cyberoplossing voor bedrijven die Allianz, Aon, Apple en Cisco deze week hebben gelanceerd om bedrijven beter  te kunnen beveiligen tegen de gevolgen van een cyberincident, is vooralsnog primair bestemd voor de VS. Volgens Maarten van Wieren, de recent aangestelde managing director van de Cyber Solutions Group van Aon, is het de bedoeling dat dit gezamenlijke initiatief op termijn wordt uitgerold over de rest van de wereld en dus ook beschikbaar komt op de Nederlandse markt.

De samenwerking omvat een bundeling van de afzonderlijke gespecialiseerde diensten en producten van de vier bedrijven op cybergebied.  Allianz zorgt voor een adequate cyberverzekering,  de specialisten van Aon voor een risicoinventarisatie en adviezen voor  een betere weerbaarheid tegen het cyberrisico. Verder biedt Cisco en Apple  haar software aan op het gebied van cybersecurity en leveren Cisco en Aon specialisten van het Incident Response Team ter ondersteuning van bedrijven in geval van een cyberincident. Hiermee willen de vier bedrijven een grotere groep ondernemingen en instellingen helpen bij het beter beheersen van en beschermen tegen de cyberrisico’s die ze lopen, zoals ransomware en andere malware-gerelateerde bedreigingen, wat in hun ogen de meest voorkomende bedreigingen zijn waarmee bedrijven  vandaag te maken hebben.

In een toelichting op hun initiatief stellen de vier  dat het cyberrisico groeiende is. “Schades als gevolg van cyberincidenten  overstijgen de investeringen in IT-veiligheid. Dit gegeven zorgt in combinatie met een lage penetratiegraad van cyberverzekeringen, een actieve opstelling van de ‘criminele vijand’, een sterk gefragmentreerde markt voor beveiligingstechnologie en -software en een tekort aan kennis en vaardigheden op het gebied van cyberbeveiliging, maakt het moelijk voor meer organisaties om het cyberrisico adequaat te beheersen.”

Nederland

Maarten van Wieren wijst erop dat Nederlandse bedrijven niet hoeven te wachten op de oplossing in de VS. “We ondersteunen  bedrijven nu al op cybergebied door middel van een risico-inventarisatie, aanvullende preventieadviezen en cyberverzekeringen. Ook voor kleinere bedrijven met een omzet tot 250 miljoen euro hebben we een betaalbare en begrijpelijke oplossing ontwikkeld die goed bij deze doelgroep aansluit. Klanten kunnen via Aon toegang krijgen tot passende verzekeringsoplossingen met dekking inclusief deskundige hulp in geval van aan cyberincident om zo snel mogelijk weer op de rit te komen en de (gevolg)schade zo tot een minimum te beperken.”

Laat een reactie achter