GBMS en JR Shipping maken zich met ‘revolutionair’ waarschuwingssysteem sterk voor vermindering van containerverlies

Containerverlies drastisch terugdringen. Dat is de kerndoelstelling van het naar eigen zeggen ‘revolutionaire’ GBMS SaaS Warning System dat op een schip bijhoudt of containers uit evenwicht raken en overboord kunnen vallen. Het systeem waarschuwt als het de verkeerde kant op gaat. installatie van het systeem op twee container feeder schepen: MV OOCL Rauma en MV Ensemble. “Een fantastisch systeem!”, beweert Robert-Jean Dupuis, directeur scheepsmanagement bij JR Shipping in Harlingen, dat nauw betrokken is bij de ontwikkeling.

Op 15 december 2022 tekenden de rederij en GBMS een overeenkomst voor de samenwerking. Naast Robert-Jean ondertekenden Michiel Gunsing en Joris Brouwer het samenwerkingscontract. De maritieme ingenieurs bedachten het systeem en besloten GBMS op te zetten voor de verdere ontwikkeling van slimme datasystemen die de internationale scheepvaart efficiënter, veiliger en groener helpen maken.

Van idee tot slimme scheepvaartsoftware

Michiel en Joris van GBMS wisten enkele jaren geleden tijdens een internationale scheepvaartbeurs de interesse van JR Shipping te wekken. Er was toen alleen een idee. GBMS zocht partners om het idee om te zetten in een concreet product en het verder te ontwikkelen en te testen in een realistische omgeving. JR Shipping zag de waarde van het opkomende softwaresysteem en koppelde GBMS aan de bemanning van MV OOCL Rauma. A

Aan boord en in nauwe samenwerking met de bemanning groeide het idee uit tot het ‘fantastische systeem’, zoals Robert-Jean van JR Shipping het noemt. De software monitort de beweging van de containers en het effect van de krachten die erop worden uitgeoefend op zee. Dat gebeurt op basis van gegevens uit het laadplan en de bestaande BAPLIE-bestanden.Als er iets afwijkt van de norm, geeft het systeem een waarschuwing, zodat de bemanning direct kan zien wat er aan de hand is en kan ingrijpen. Dit vermindert het risico dat containers verloren gaan aanzienlijk. Op zee geeft het GBMS Warning System real-time informatie. Het systeem kan ook vooraf, in de haven, worden ingezet. Met als doel de laadplannen te optimaliseren.

Diverse terminals in Rotterdam tonen serieuze belangstelling voor het systeem. Collega-rederijen volgen de concrete stappen die JR Shipping nu zet op de voet. Begin 2023 varen MV OOCL Rauma en containerschepen MV Ensemble met het GBMS-systeem. De rest van de containervloot van JR Shipping zal het systeem in de loop van het jaar ophalen

 Winst voor het milieu en duurzaamheidsdoelstellingen

Robert-Jean Dupuis legt het belang van de ontwikkeling als volgt uit. “Procentueel gezien is het aantal containers dat verloren gaat tijdens internationale scheepsbewegingen verwaarloosbaar. Maar het zijn er nog altijd 2.000 per jaar en de impact op het milieu is vaak dramatisch.GBMS-software vermindert het risico op dergelijke milieurampen drastisch. Daarnaast draagt het optimaliseren van ladingplannen bij aan een efficiënter brandstofverbruik. Gezien de noodzaak om de scheepvaart te verduurzamen, is dat ook een groot voordeel. Als Nederlandse rederij zijn we er trots op een actieve rol te spelen in deze ontwikkeling.”

.