Flyct deelt opnieuw fietshelmen uit aan Capelse kinderen van groep 7

Het letselschadebureau Flyct  uit Capelle aan den IJssel heeft op vrijdag 22 april fietshelmen uitgedeeld aan Capelse basisschoolleerlingen van groep 7. Wegens eerder succes van vorig jaar en de eerste Nationale Fietshelmendag op 20 april vertelde Flyct de kinderen over het belang van de fietshelm. De campagne had wederom als doel om het vrijwillig gebruik van een fietshelm door kinderen in het verkeer te stimuleren. Preventie is en blijft, vooral bij jonge kinderen, erg belangrijk.

Op woensdag 20 april vond de eerste Landelijke Dag van de Fietshelm plaats. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat het dragen van een fietshelm de kans op ernstig hersenletsel met 60% vermindert en dodelijk hersenletsel met 71%.

Dr. Marcel Aries, mede-initiatiefnemer en neuroloog/intensivist aan Maastricht UMC vertelt: “De fietshelm komt nog te weinig voor in het Nederlandse straatbeeld” “De fietshelm heeft in Nederland een slecht imago. Wij als fietsland denken dat we kunnen fietsen en een helm niet nodig hebben, maar de cijfers bewijzen het tegendeel. Wij als Artsen voor Veilig Fietsen vinden dat er verandering in moet komen en de verkeersveiligheid van fietsers moet verbeteren.”

De campagne en de eerste Landelijke Dag van de Fietshelm is gecommuniceerd naar de kinderen van groep 7 door middel van een introductie over Flyct, een vragenronde en afsluiting met het uitdelen van fietshelmen.  De helmen werden met veel enthousiasme ontvangen door de kinderen.

Bekijk hier de fietshelmenactie op het LinkedIn account van Flyct