FERMA start ‘1 Minuut’-onderzoek naar veranderende risico’s voor reizende werknemers

FERMA, de Europese koepelfederatie van nationale riskmanagementorganisaties,  is samen met de International SOS Foundation gisteren (23 januari jl.) een onderzoek gestart met als titel ‘Workers on the move – Managing New Risks – naar de veranderende risico’s waaraan reizende werknemers en hun werkgevers worden blootgesteld en hoe die gezondheids-, veiligheids- en beveiligingsrisico’s het best door organisaties en/of hun riskmanagementafdelingen kunnen worden gemanaged. In een toelichting op het ‘1 minuut –onderzoek’, de tijd die respondenten volgens de organisatoren kwijt zijn met het invullen ervan, stelt FERMA-president Jo Willaert. “We constateren dat zowel de risico’s  als de aard van het werk van zakelijker reizigers aan het veranderen is. Dit onderzoek helpt ons te focussen op de trends en manieren die Europese riskmanagers kunnen helpen bij het ontwikkelen van beleid om de zich evoluerende risico’s die reizende medewerkers tegemoet kunnen zien, adequaat te kunnen adresseren.”

Het onderzoek, waarvan een eerdere versie in 2015 plaatsvond,  is gestart met een online one minute-onderzoek, dat te vinden is op http://www.ferma.eu/blog/2017/01/workers-move-ferma-launches-inquiry-changing-risks-business-travellers/. Enkele vragen zijn:

§  In hoeverre zijn de (gezondheids-, veiligheids- en beveilings)risico’s waaraan je bedrijf is blootgesteld in relatie tot de mobiliteit van werknemers de afgelopen twee jaar veranderd?

§   Wat zijn de voornaamste drivers die van invloed zijn op de risico’s waaraan je bedrijf wordt blootgesteld?

§  Welke factoren hebben impact op de reizende werknemers binnen je organisatie?

§  In hoeverre is jouw verantwoordelijkheid als riskmanager de afgelopen twee jaar veranderd met betrekking tot deze risico’s?

§  Wat is jouw rol bij het managen van deze risico’s

Daarnaast laat FERMA diepte-interviews uitvoeren met een delegatie van Europese riskmanagers en experts om meer detaillistisch het huidige risicolandschap in te kunnen schatten, te achterhalen hoe riskmanagers samenwerken met andere relevante functies binnen een organisatie en te ontdekken welke innovatieve oplossingen zij reeds toepassen, zowel wat technologie als op het gebied van risktransfers betreft. Het rapport wordt gepubliceerd om het 2017 FERMA Forum, data dit  jaar plaats vindt van 15 tot 18 oktober.